A doua tentativă a fost cu noroc. Viceprimarii propuși de Ceban au fost aprobați de CMC
Full Article 2 minutes read

A doua tentativă a fost cu noroc. Viceprimarii propuși de Ceban au fost aprobați de CMC

Consiliul Municipal Chișinău, întrunit astăzi, 27 noiembrie, în ședință, i-a ales în funcția de viceprimari pe Ilie Ceban, Angela Cutasevici și Inga Ionesi. Candidaturile au fost propuse de edilul Ion Ceban, însă nu au fost aprobate de consilieri, în ședința de săptămâna trecută.  

Cei trei candidați au fost susținuți de 27 de consilieri PSRM, PDM, Partidul Șor, dar și votul lui Victor Chironda.

Potrivit consilierului PUN, Corneliu Pîntea, candidații au fost numiți pe criterii politice. „Ne-au propus doi candidați de la PSRM și doi de la PDM. PUN nu recunoaște această alianță, de aceea nu va susține acești candidați. Am fost consilier municipal acum 10 ani, pe când era primar Dorin Chirtoacă. Atunci viceprimarii au fost aleși pe criterii politice, nu profesionale. De atunci nu s-a schimbat nimic”, a menționat Pântea.

În replică, primarul Ion Ceban a declarat că aceste candidaturi au fost alese pe principiul profesionalismului și că nu face politică în primărie.

Amintim că săptămâna trecută, Consiliul municipal Chișinău a aprobat numirea doar a unui viceprimar, Victor Chironda. Celelalte trei candidaturi propuse de Ion Ceban nu au acumulat numărul necesar de voturi în CMC.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: