A fost restabilit la Consiliul de Integritate, însă nu-și mai dorește funcția. Cum motivează decizia Dumitru Țîra
Full Article 2 minutes read

A fost restabilit la Consiliul de Integritate, însă nu-și mai dorește funcția. Cum motivează decizia Dumitru Țîra

Dumitru Țîra a fost restabilit în funcția de membru al Consiliului de Integritate (CI). Decizia a fost luată astăzi, 28 noiembrie, de către Judecătoria Chișinău, cu sediul Râșcani, informează realitatea.md. Magistrații au emis o încheiere prin care suspendă ordinul fostei ministre a Justiției, Olesea Stamate. Chiar și așa, Dumitru Țîra a spus că intenționează să demisioneze. 

„Așa cum am anunțat anterior, precum și i-am promis doamnei ministru Olesea Stamate, după decizia definitivă a instanței pe cazul revocării mele, o să-mi dau demisia din calitate de membru al CI”, a declarat Dumitru Țîra.

Astfel, activitatea consiliului a fost deblocată. „Această încheiere deblochează funcționalitatea Consiliului de Integritate, pentru că deja după demisia domnului Postu (n.r. Ion Postu era membru al CI ANI din partea CSM) din CSM, Consiliul de Integritate a rămas blocat, fără cvorum de minim 5 membri pentru a fi lucrativ. Acum pot fi organizate ședințe”.

Totodată, Dumitru Țîra a atenționat Ministerul Justiției asupra necesității urgente de finalizare a procedurii de selectare a noului membru din partea societății civile în Consiliul de Integritate al ANI.

„Din câte cunosc, comisia de selectare s-a convocat deja într-o ședință. De asemenea, sugerez modificarea ulterioară a regulamentului respectiv pentru a reintroduce proba interviu în concurs. Este absurd să selectezi prin concurs un candidat fără măcar să discuți cu el sau fără să-l vezi la față, să vezi că este adecvat și are pregătirea minimă în domeniu”, a conchis acesta.

Încheierea este executorie din momentul emiterii, dar poate fi contestată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.

Amintim că Dumitru Țîra a fost exclus din Consiliul de Integritate de către fostul ministru al Justiției, Olesea Stamate. Aceasta a motivat decizia prin faptul că statutul de membru al CI nu este compatibil cu activitatea politică. Precizăm că Țîra a candidat la funcția de primar general al municipiului Chișinău.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: