A murit Kirk Douglas, cel mai longeviv actor din istorie
Full Article 2 minutes read

A murit Kirk Douglas, cel mai longeviv actor din istorie

Kirk Douglas, legendarul interpret al lui Spartacus și unul dintre ultimii supraviețuitori ai epocii de aur de la Hollywood, a murit miercuri la vârsta de 103 ani, anunță BBC.

Kirk Douglas este tatăl actorului Michael Douglas și a lăsat în urmă o carieră de mai bine de șase decenii, în care a jucat în peste 90 de filme.

Sănătatea sa era din ce în ce mai șubredă în ultimul timp. În 1996, suferise un atac cerebral, dar se recuperase destul de bine. A fost în marină în anii celui de-al Doilea Război Mondial, iar în 1991 a scăpat cu viață dintr-un accident de elicopter în care două persoane au murit. Kirk s-a ales atunci cu o traumă serioasă la coloană.

A jucat alături de alte legende hollywoodiene precum Burt Lancaster, în șapte filme, sau John Wayne, în trei filme. Și alături de Arnold Schwarzenegger a jucat în filmul „The Villain” din 1979, iar cu Farrah Fawcett a făcut echipă în filmul SFi „Saturn 3”. Era bun atât în roluri negative, cât și ca erou exemplar.

În egală măsură, meritele lui Kirk sunt recunoscute și pe plan umanitar. A fost ambasador al bunăvoinței din partea Departamentului de Stat al SUA. Președintele Jimmy Carter i-a conferit Medalia Libertății, iar Franța l-a făcut Cavaler al Legiunii de Onoare.

În data de 9 decembrie, Kirk Douglas a fost desemnat cel mai longeviv actor din istorie, după ce a împlinit 103 ani. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: