A păstrat timp de 34 de ani 10 kilograme de mercur. Poliția, pusă pe jar de un pensionar din Drochia
Full Article 1 minutes read

A păstrat timp de 34 de ani 10 kilograme de mercur. Poliția, pusă pe jar de un pensionar din Drochia

Un bărbat, în vârstă de 72 de ani, din orașul Drochia a predat benevol Poliției o sticlă de masă plastică în care s-ar afla circa 10 kg de mercur. Bărbatul deținea substanța chimică de 34 de ani. Cazul a avut loc pe 21 iulie.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP), pensionarul a sesizat oamenii legii despre intenția de a preda o sticlă din masă plastică, cu un conținut asemănător mercurului.

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că bărbatul deținea această substanță chimică din anul 1989 și că a însușit-o de la întreprinderea unde a activat, pentru a o utiliza „în scop personal”.

Totodată, preliminar polițiștii au stabilit că în sticla din masă plastică s-ar afla aproximativ 10 kg de substanță asemănătoare mercurului.

La moment, polițiștii investighează cazul pentru a stabili toate circumstanțele.

Substanța urmează a fi transmisă pentru expertiză la Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare al IGP pentru a stabili cu exactitate conținutul acesteia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: