„Acesta este modul în care Rusia acţionează şi faţă de vecinii săi”. Maia Sandu, reacție cu privire la moartea lui Prigojin
Full Article 2 minutes read

„Acesta este modul în care Rusia acţionează şi faţă de vecinii săi”. Maia Sandu, reacție cu privire la moartea lui Prigojin

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a comentat moartea lui Evghenii Prigojin în accidentul de avion din regiunea Tver. Șefa statului consideră că acest deces demonstrează că Rusia este o ţară care nu are justiţie. Declarațiile au fost făcute de către lidera de la Chișinău în cadrul unui interviu realizat de jurnalista CNN Christiane Amanpour. 

„Acest lucru nu face decât să reconfirme riscurile care vin dinspre Rusia, o ţară care nu are justiţie. Din păcate, acest lucru nu se limitează la graniţele Rusiei. Cu părere de rău, acesta este modul în care Rusia acţionează şi faţă de vecinii săi”, a spus Maia Sandu.

În seara de 23 august, un avion privat Embraer 600 s-a prăbușit în regiunea rusă Tveri. Autoritățile ruse au anunțat că cele 10 persoane, care se aflau la bordul aeronavei, au decedat. Avionul zbura din Moscova spre Sankt Petersburg. Ulterior, agenția rusă de aviație a informat că la bordul aeronavei se afla liderul mercenarilor Wagner Evghenii Prigojin și comandatul grupului Wagner Dmitri Utkin.

Pe 24 august, la o zi de la anunțul privind presupusul deces a lui Prigojin, presa a publicat imagini din satelit din care reiese că tabără a fost demontată. 

Pe 27 august, Comisia de Investigații din Rusia a confirmat moartea lui Evghenii Prigojin în accidentul de avion din regiunea Tver.

Ipotezele, suspecții și reacțiile despre accidentul aviatic pot fi citite AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: