„Adoptă o poliță medicală ar fi cazul ACUM”. Reacția lui Chicu după ce PAS a atacat în judecată decizia Comisiei Situații Excepționale
Full Article 3 minutes read

„Adoptă o poliță medicală ar fi cazul ACUM”. Reacția lui Chicu după ce PAS a atacat în judecată decizia Comisiei Situații Excepționale

Premierul Ion Chicu a reacționat la inițiativa Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) de a acționa în judecată decizia adoptată de Comisia pentru Situații Excepționale care prevede că moldovenii din diasporă  trebuie să procure poliță de asigurare atunci când revin acasă. Într-o postare din 2 aprilie pe pagina sa de Facebook, șeful executivului a scris că „se face politica pe tragedia oamenilor. E regretabil…”.

„Propun politicienilor respectivi să-și amintească de proiectul „Adoptă un vot”, utilizat de ei cu atâta abilitate pentru a aduce diaspora la vot (de la distanțe de mii de kilometri). Să-l aplice în aceste momente grele pentru diasporă. „Adoptă o poliță medicală” ar fi cazul ACUM”, a notat premierul.

Totodată, prim-ministrul a scris că și-a donat salariul pentru luna martie și este gata să ia aceeași decizie și cu leafa pentru luna aprilie.

„Personal, sunt gata pe lângă salariul pe luna martie donat pentru lupta cu coronavirusul, să-l transfer și pe cel din aprilie pentru a ajuta la procurarea poliței pentru cetățenii în dificultate care revin in țară. MAEIE, care oferă suport cetățenilor și formează listele pentru rutele charter, este gata să prezinte la prima solicitare informația necesară pentru identificarea persoanelor din diaspora, care trebuie ajutate prin internediul inițiativei „Adoptă o poliță””, a mai scris Chicu.

Stimați Prieteni,Am înteles, ca cineva a atacat in instanță decizia Comisiei Situatii Exceptionale, de a pune in…

Geplaatst door Ion Chicu op Woensdag 1 april 2020

De asemenea, Ion Chicu a amintit că achiziționarea poliței de asigurare medicală este obligatorie pentru toți cetățenii țării.

„Rog specialiștii în „adopție” să fie solidari la modul practic cu diaspora. Haideți împreună să-i ajutăm pe oamenii în dificultate să respecte legea 1593. Să achite ceea ce se cuvine medicilor”, a conchis prim-ministrul.

Amintim că, în ajun, fostul premier Maia Sandu a declarat, în cadrul unei emisiuni televizate, că PAS a atacat în judecată decizia Comisiei Situații Excepționale, care obligă moldovenii care revin în Republica Moldova, dar și străinii cu permis de ședere pe teritoriul țării, să achite poliță de asigurare atunci când revin acasă. 

Astfel, persoanele ce intenționează să traverseze frontiera de stat pe cale aeriană pe sensul de intrare în Republica Moldova vor achita prima de asigurare obligatorie de asistență medicală, în sumă fixă, inclusiv prin intermediul sistemului guvernamental Mpay.

Iar persoanele ce traversează frontiera de stat pe cale terestră pe sensul de intrare în Republica Moldova, vor completa și semna, în mod obligatoriu, Declarația pe propria răspundere privind obligația achitării în termen de 72 ore a primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul 2020.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: