Agenții economici au liber la amplasarea terenurilor sportive sau de joacă în spațiile verzi. Ce trebuie să respecte
Full Article 2 minutes read

Agenții economici au liber la amplasarea terenurilor sportive sau de joacă în spațiile verzi. Ce trebuie să respecte

Deputații au aprobat în ședința din 15 decembrie proiectul de lege care prevede dreptul agenților economici de a amplasa obiective pentru activități economico-sociale în spațiile verzi proprietate publică. Condiția proiectului – compatibilitatea acestor obiective cu spațiile verzi. De asemenea, amplasarea obiectivelor nu presupune schimbarea destinației terenurilor.

Agenții economici vor trebui să solicite autorizația administrației publice locale prin care se va stabili, în coordonare cu Agenția de Mediu, locul de amplasare, suprafața obiectivelor, precum și condițiile de desfășurare a activității.

Prevederile proiectului se referă la terenurile sportive și de agrement, instalațiile pentru practicarea sportului, inclusiv obiective auxiliare de deservire și de întreținere a terenurilor sportive, tribune, căi de acces, sisteme de irigare, blocuri sanitare, obiective de menire social-culturală etc.

Deputatul Lilian Carp, unul din autorii proiectului de lege, a menționat că această inițiativă vină să soluționeze problemele cu care se confruntă administrațiile publice legate de amenajarea terenurilor de joacă, spațiilor de agrement și altor obiective de recreare care îmbunătățesc infrastructura spațiilor verzi.

Proiectul de modificare a Legii cu privire la spațiile verzi ale localităților urbane și rurale a fost susținut, în prima lectură, cu votul a 62 de deputați.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: