„Ajutorul ajunge la destinație”. Șeful statului promite să viziteze toate spitalele raionale până în iunie
Full Article 2 minutes read

„Ajutorul ajunge la destinație”. Șeful statului promite să viziteze toate spitalele raionale până în iunie

Președintele Igor Dodon a anunțat că va vizita toate spitalele raioanale din Republica Moldova, iar acest lucru urmează să se întâmple până la sfârșitul lunii mai – începutul lunii iunie. Declarația a fost făcută în cadrul platformei „Președintele răspunde” din 1 mai. 

Igor Dodon a enumerat toate țările care au acordat ajutor Republicii Moldova până în prezent: China, Elveția, Federația Rusă, Turcia, Ungaria și România.

„Mă refer bilateral, în afară de Organizația Mondială a Sănătății, Banca Mondială și alte organizații. Vreau să le mulțumesc partenerilor noștri pentru acest suport și vreau să vă asigur că acest suport ajunge la destinație”, a declarat Dodon.

Șeful statului a spus că va continua să viziteze, pe rând, toate spitalele raionale din țară.

„Discut cu medicii, îi întreb. Marea majoritate a medicilor spun că la moment sunt și echipamente și consumabile pentru a face față acestei pandemii. Noi transmitem ajutoarele mai departe și vreau să vă asigur că ele ajung la destinație”, a subliniat președintele țării.

Amintim că, pe 10 aprilie, Igor Dodon a menționat că deși Uniunea Europeană a declarat că țara noastră va beneficia de un suport financiar important, deocamdată, acesta nu a parvenit. 

Precizăm că joi, 30 aprilie, în Republica Moldova a ajuns o echipă formată din 42 de medici și asistenți români, pentru a sprijini personalul medical din ţara noastrăDe asemenea, România a oferit o donație de medicamente, 500 000 de măști FFP2, FFP3, 50.000 de combinezoane și 10 izolete. În total, guvernul României a aprobat acordarea unui ajutor umanitar pentru Republica Moldova în valoare de 16,5 milioane de lei românești, echivalentul a peste 3,3 milioane de euro. Este vorba despre materiale sanitare necesare pentru a face faţă eforturilor de limitare a răspândirii infecţiei cu coronavirus.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: