Alegeri repetate în 8 localități din Moldova: nu au venit la votare nici măcar o pătrime din alegătorii incluși în liste
Full Article 2 minutes read

Alegeri repetate în 8 localități din Moldova: nu au venit la votare nici măcar o pătrime din alegătorii incluși în liste

În opt localități din Republica Moldova se vor organiza alegeri repetate. Anunțul a fost făcut de Comisia Electorală Centrală (CEC) pe 6 noiembrie. Potrivit instituției electorale, în aceste localități a fost înregistrată o prezență la urne de sub pragul de 25%. 

La scrutinul din 5 noiembrie au participat peste 1 mln. 147 mii de alegători, dintre aceștia 55.36% fiind femei și 44,64 % sunt bărbați. 

În opt localități a fost înregistrată o prezență la urne de sub pragul de 25%:

1. sat. Sămănanca, rn. Orhei

2. sat. Cunicea, rn. Florești

3. com. Nicolaevca, rn. Florești

4. sat. Chirsova, UTA Găgăuzia

5. sat. Aluatu, rn. Taraclia

6. sat. Cotovscoe, UTA Găgăuzia

7. com. Salcia, rn. Taraclia

8. sat. Chioselia Rusă, UTA Găgăuzia

În cazul acestor circumscripții, după declararea alegerilor nevalabile, Comisia Electorală Centrală va dispune organizarea, în termen de 2 săptămâni, a votării repetate în baza acelorași date din listele electorale, cu aceleași candidaturi și aceleași consilii și birouri electorale.

La fel, în cele 2 localități din UTA Găgăuzia, Chioselia Rusă și Cotovscoe unde nu au avut loc alegeri pentru funcția de primar, precum și în satul Cealîc, raionul Taraclia, unde nu a fost ales consiliul local, Comisia Electorală Centrală va examina condițiile pentru organizarea alegerilor parțiale în aceste circumscripții.

***

Pe 5 noiembrie în Republica Moldova s-au desfășurat alegeri locale generale în orașe (inclusiv în municipiile Chișinău și Bălți), sate (comune) și raioane, cu excepția localităților din stânga Nistrului și a municipiului Bender.

În 623 de localități din Republica Moldova au fost aleși primarii din primul tur. În celelalte 265 de localități se va organiza turul II. Acesta este planificat pentru data de 19 noiembrie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: