Alexei Navalnîi a ieșit din comă și se simte mai bine. Anunțul medicilor care îl tratează
Full Article 2 minutes read

Alexei Navalnîi a ieșit din comă și se simte mai bine. Anunțul medicilor care îl tratează

Opozantul rus Alexei Navalnîi se simte mai bine. Acesta a ieșit din comă și a fost deconectat de la aparatul de ventilare artificială, anunță medicii clinicii Charite, citați de Euronews. 

De asemenea, medicii au precizat că Navalnîi reacționează la cuvintele celor din jur. „Este devreme să estimăm urmările pe termen lung pentru sănătatea lui Navalnîi, dar acesta reacționează deja la cuvintele celor din jur”, se arată în comunicat.

Amintim că Alexei Navalnîi a fost spitalizat în Omsk, după ce i s-a făcut rău într-un avion. Medicii au declarat că acesta a suferit o tulburare metabolică, precum și un nivel redus al glicemiei. Cauza acestei probleme nu a fost depistată, însă medicii ruși au declarat că nu au depistat urme de substanțe toxice în organismul politicianului.

Ulterior, Navalnîi a fost transportat în Germania. Săptămâna trecută, autoritățile de la Berlin au declarat că Navalnîi a fost otrăvit cu o substanță din aceeași categorie cu „Noviciok”.

Pe 4 septembrie, presa din Belarus a publicat o presupusă interceptare telefonică dintre doi agenți din Berlin și Varșovia, care ar fi declarat că în spatele otrăvirii lui Navalnîi ar fi de fapt, încercarea de „a-i tăia cheful lui Putin de a-și băga nasul în treburile din Belarus”. De celaltă parte, Berlinul a respins informația.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: