Ambasador: Atâta timp cât vom avea stabilitate în Moldova, Ucraina nu va disloca forțe militare adiționale în regiune, așa cum a făcut cu Belarus
Full Article 2 minutes read

Ambasador: Atâta timp cât vom avea stabilitate în Moldova, Ucraina nu va disloca forțe militare adiționale în regiune, așa cum a făcut cu Belarus

Cel mai mare ajutor pe care îl poate oferi Moldova Ucrainei, care se confruntă cu invazia rusă, este stabilitatea în țară, întrucât acest lucru înseamnă că autoritățile ucrainene nu vor fi novoite să amplaseze forțe militare la granița moldo-ucraineană și le va putea folosi pe câmpul de luptă. Precizarea a fost făcută de ambasadorul Republicii Moldova la Kiev Valeriu Chiveri în cadrul ediției din 28 august a emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei. Ambasadorul a menționat că pentru Ucraina solidaritatea pe care o demonstrează Moldova este foarte importantă.

Pot să vă spun că pentru Ucraina solidaritatea pe care o realizează Republica Moldova este foarte importantă. În primul rând, noi avem cel mai mare hotar comun – 1.222 km. Cel mai mult ce-i putem noi oferi Ucrainei e stabilitatea în Republica Moldova. Atâta timp cât vom avea stabilitate în țara noastră, Ucraina va fi liniștită pentru hotarele de vest, ceea ce înseamnă foarte mult, nu va focusa sau nu va disloca forțe militare adiționale în regiune, așa cum este la hotarul cu Belarus, spre exemplu, și va putea utiliza aceste forțe pe câmpul de luptă. Deci, cel mai mut ce putem face noi e să oferim stabilitate în țara noastră, ceea ce va oferi stabilitate”, a spus ambasadorul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: