Andrei Pavaloi a confirmat că a revenit la Direcția educație. PAS: organele competente cred că se vor sesiza
Full Article 4 minutes read

Andrei Pavaloi a confirmat că a revenit la Direcția educație. PAS: organele competente cred că se vor sesiza

Andrei Pavaloi, care este și membru MAN – condus de edilul Ion Ceban, a confirmat că a fost numit șef adjunct al Direcției generale educaţie, tineret şi sport din municipiul Chişinău. El a spus că numirea a avut loc urmare a desfășurării unui concurs, despre care a aflat de pe „platforma Primăriei”. Precizările au fost făcute la ședința Consiliului Municipal Chișinău (CMC). În reacție, fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a declarat că Pavaloi „a devenit peste noapte șef de direcție” și că „nimic nu a fost public”. „Organele competente cred că se vor sesiza”, a spus lidera fracțiunii Zinaida Popa. 

Președinta fracțiunii PAS Zinaida Popa l-a întrebat pe Andrei Pavaloi, la ședința CMC din 29 noiembrie, dacă este șef adjunct al Direcției generale educaţie, tineret şi sport și cum a aflat despre desfășurarea concursului. „Că nicăieri, nimic nu este public”, a menționat Popa.

În replică, Pavaloi a comunicat: „Șef adjunct, exact. (…) Doamna Popa, știți cum eu am aflat, eu nu consum doar platformele PAS, dar mă uit și pe alte platforme. Uitați-vă și dumneavoastră pe platforma Primăriei și o să vedeți că este plasat anunț despre funcția vacantă”.

Ulterior, Popa a menționat că Pavaloi a devenit șef adjunct „peste noapte”. „Sunt sigură și organele competente cred că se vor sesiza cum ați fost dumneavoastră numit”, a adăugat lidera fracțiunii PAS.

În reacție, Pavaloi a îndemnat-o pe consiliera PAS să verifice informațiile.

„Mie îmi este clar cum dumnealui a devenit peste noapte șef de direcție”, a ținut să adauge din nou Popa.

„Numirea dumneavoastră în funcție este mult mai dubioasă decât cazul despre care vorbiți dumneavoastră”, a adăugat președintelui ales al ședinței Corneliu Pântea, vicepreședintele fracțiunii partidului Mișcarea Alternativă Națională – condus de edilul Ion Ceban.

Menționăm, în timpul ședinței din 29 noiembrie a CMC, Zinaida Popa a raportat că Andrei Pavaloi, care anterior a deținut funcția de șef al Direcției generale educație, tineret și sport, a fost numit „netransparent” în funcția de director adjunct al Direcției. S-a întâmplat după ce Corneliu Pântea a felicitat-o pe Popa cu noua sa funcție – director general interimar la Moldexpo. Pântea a spus că „încă o dată a văzut renumitele filtre PAS” și că miza ultimelor ședințe ale CMC cu participarea Zinaidei Popa au fost „cei 40 de arginți de la Moldexpo”. În replică, Zinaida Popa a declarat că Pântea ar îndeplini „indicațiile lui Ion Ceban”. „A dat dovadă de bădărănism, a dat dovadă de un limbaj nepotrivit și nu doar. Și comportamentul pe care l-a manifestat față de fiecare consilier în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău a fost unul foarte nepotrivit pentru că a stins la toți microfoanele, a incitat pe toți cei care au fost prezenți la ură și respectiv dumnealui și astăzi îndeplinește indicațiile să zicem așa a „țarului” lui, și anume a lui Ion Ceban”, a comunicat Popa.

Precizăm în context că în ianuarie, ministrul Educației declara că Andrei Pavaloi va fi demis din funcția de șef al Direcției generale educație, tineret și sport pentru că a fost numit în funcție fără concurs. Două zile mai târziu, Comisia pentru Situații Excepționale Chișinău a anunțat situație excepțională în domeniul educației. Mai mult, Comisia a calificat ordinul semnat de ministrul Dan Perciun drept „ilegal” și a precizat că Pavaloi va rămâne în funcție, până la adoptarea unei hotărâri definitive a instanței de judecată. Mai târziu, paginile online gestionate de Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport din municipiul Chişinău l-au prezentat, în comunicatele instituției, pe Andrei Pavaloi drept șef adjunct al Direcției. NewsMaker a solicitat mai multe detalii în acest sens atât de la Ministerul Educației, cât și de la reprezentanții Direcției. Aceștia nu au oferit un răspuns.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: