ANSA: 37 de medicamente de uz veterinar au nimerit în lista produselor interzise
Full Article 2 minutes read

ANSA: 37 de medicamente de uz veterinar au nimerit în lista produselor interzise

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunțat că sunt interzise în uzul veterinar 37 de medicamente. Acestea, potrivit instituției, sunt rezervate pentru tratamentul infecțiilor la oameni. Decizia a fost luată urmare a unei analize. 

ANSA a informat despre interdicția de a folosi anumite tipuri de substanțe farmacologic active, cu efect antimicrobian, la animalele de la care se obțin produse alimentare.

Instituția a menționat că „anumite medicamente antimicrobiene sau grupuri de astfel de produse trebuie să fie rezervate pentru tratamentul anumitor infecții la oameni, cu scopul de a menține mai bine eficacitatea acestora pentru medicina umană și de a sprijini lupta împotriva rezistenței la antimicrobiene, care reprezintă o amenințare majoră la adresa sănătății globale”.

Agenția a declarat că „în urma analizei efectuate, mai multe antibiotice, mai multe antivirale și un antiprotozoal au nimerit în lista produselor interzise, din considerente de rezistență antimicrobiană, animalelor de la care se obțin produse alimentare”.

ANSA: 37 de medicamente de uz veterinar au nimerit în lista produselor interzise

ansa.gov.md

„Această acțiune, de rând cu altele deja realizate, se încadrează în măsurile concrete de combatere a rezistenței la antimicrobiene și de promovare a unei utilizări mai prudente și responsabile a medicamentelor antimicrobiene la animale”, a precizat instituția.

Se precizează că modificările au fost publicate în Monitorul Oficial al Republicii Moldova și au intrat în vigoare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: