Buletine de vot în formă de broșură pentru alegerea candidaților în Consiliul municipal Chișinău și Comrat
Full Article 1 minutes read

Buletine de vot în formă de broșură pentru alegerea candidaților în Consiliul municipal Chișinău și Comrat

Buletinele de vot pentru alegerea consilierilor în Consiliul municipal Chișinău și în Consiliul municipal Comrat în cadrul scrutinului din 5 noiembrie vor fi tipărite sub formă de broșură. Comisia Electorală Centrală a aprobat modelele noilor buletine de vot în ședința din 19 octombrie.

Autoritatea electorală susține că a luat decizia în contextul în care 35 de concurenți electorali se vor lupta pentru funcția de consilier în Consiliul municipal Chișinău, iar alți 57 – pentru funcția de consilier în Consiliul municipal Comrat.

CEC anunță că, conform prevederilor Instrucțiunii cu privire la aprobarea modelului, tipărirea, transmiterea și păstrarea buletinelor de vot, aprobată în 2023, în cazul în care în buletinul de vot se înscriu mai mult de 30 de concurenți electorali, acesta se va tipări în format de broșură.

În context, CEC a decis pe 19 octombrie că buletinele de vot se vor tipări pe hârtie opacă (mată) de culoare de culoare bej pentru alegerea consilierilor în Consiliul municipal Chișinău și de culoare de culoare gri afumat pentru alegerea consilierilor în Consiliul municipal Comrat, U.T.A. Găgăuzia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: