Ceban propune sporuri salariale pentru muncitorii care au lucrat la deszăpezire în municipiul Chișinău
Full Article 2 minutes read

Ceban propune sporuri salariale pentru muncitorii care au lucrat la deszăpezire în municipiul Chișinău

Angajații care au intervenit după ninsorile abundente din ajun, în municipiul Chișinău și suburbii, ar putea primi sporuri salariale. Primarul capitalei, Ion Ceban, le-a cerut viceprimarilor să identifice resursele financiare necesare în ședința serviciilor municipale din 9 ianuarie.

„Vreau să mulțumesc absolut tuturor muncitorilor și vreau să aveți grijă de ei în acest sens. Să vedeți și eventuale sporuri salariale care ar putea să fie fixate în această privință, pentru aceste zile în care oamenii sunt practic încontinuu în teren, atât șoferii de mașini, cât și nemijlocit lucrătorii din diferite subdiviziuni. Domnilor viceprimari, vă rog să mă informați referitor la aceste acțiuni suplimentare”, a declarat Ion Ceban.

Edilul a precizat că intervențiile serviciilor municipale „au continuat fără întreruperi” pe parcursul nopții și continuă și la această oră, după ninsorile abundente care au început în noaptea de 7 spre 8 ianuarie. Ceban a îndemnat muncitorii să se concentreze prioritar pe arterele secundare, în curțile de blocuri, pe trotuare și, nu în ultimul rând, pe căile de acces către școli, grădinițe, spitale și alte instituții sociale. Ulterior, se va interveni în parcuri și alte spații verzi, a punctat edilul.

Moldova se află în prezent sub Cod galben de schimbare bruscă a vremii. Meteorologii au reactualizat codul pe 8 ianuarie, după ce, anterior, a fost emis cod portocaliu. Până pe 11 ianuarie, în toată țara se așteaptă temperaturi între -10 și -15 grade Celsius, ninsori, viscol și ghețuș.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: