Cei mai activi alegători din Moldova, într-un sat din nordul țării. Și-au ales din primul tur un primar socialist: „Noi ne gândim la viitor”
Full Article 2 minutes read

Cei mai activi alegători din Moldova, într-un sat din nordul țării. Și-au ales din primul tur un primar socialist: „Noi ne gândim la viitor”

Cei mai conștiincioși alegători din Republica Moldova sunt în satul Pocrovca din raionul Dondușeni. Aici, din cei peste 840 de locuitori cu drept de vot, 660 și-au făcut alegerea. Astfel, rata de participare la scrutin este 78,20 %, scrie TV Nord.

„Oamenii la noi sunt activi. Ei merg, votează pentru cei care merită. Toți sunt de-ai noștri, din Pocrovca. Avem mult tineret și în mare parte ei merg la alegeri. Ei votează așa cum trebuie, bine, conștiincios, pentru oamenii care fac ordine, drumuri, gaz, iluminare stradală”, a spus Cuprian Rîlschi, ex-primar al localității.

În Pocrovca au votat de la cei mai tineri până la cei mai în vârstă alegători. Astfel, rata de participare a tinerilor cu vârsta între 18 și 25 de ani este de aproape 47%, iar a celor de 26-35 de ani –aproape 67%.

„La noi prezența mereu e sporită. Oamenii au o atitudine serioasă, au responsabilitate socială, știu că trebuie să voteze, fie pentru sau împotrivă. Am avut 24 de oameni la care am mers acasă cu urna mobilă, bunici care stau la pat. Tinerii noștri mereu merg la alegeri. Nu au fost doar cei care nu sunt în sat, sunt la studii sau peste hotare”, a declarat Anton Voloșin, membrul Comisiei Electorale de Circumscripție Pocrovca.

Alegerile au fost câștigate pentru a cincea oară de Ivan Rîlschii, candidat al socialiștilor, cu 62,72% din sufragii. Candidatul Partidului Acțiunii Comune Congresul Civic, Denisov Alexei, a acumulat 37,28% din voturi. Serghei Berezov, de la Partidul „Șansa”, a fost radiat din buletinele de vot odată cu excluderea din cursa electorală a formațiunii politice.

La polul opus sunt opt localități, precum Sămănanca din raionul Orhei, Cunicea și Nicolaevca din raionul Florești, Aluatu și Salcia din raionul Taraclia, unde vor avea loc alegeri repetate pentru că prezența la urne a fost sub pragul de validare de 1/4 din numărul alegătorilor înscriși pe liste.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: