Copii din Ucraina, blocați la Aeroportul Chișinău timp de 14 ore. Ce s-a întâmplat, potrivit companiei aeriene 
Full Article 2 minutes read

Copii din Ucraina, blocați la Aeroportul Chișinău timp de 14 ore. Ce s-a întâmplat, potrivit companiei aeriene 

O cursă Chișinău-Heraklion, operată de compania FlyOne, s-a reținut cu mai mult de 14 ore din cauza unei defecțiuni tehnice a unui avion. Aeronava urma să decoleze la ora 08:25, pe 4 iulie. Potrivit psihologului ucrainean Natalia Podoleak, cu această cursă planificau să zboare copiii din Ucraina care aveau nevoie de reabilitare. Într-un final, aeronava a decolat la ora 23:09, aceeași zi. 

„Am fost blocată la Chișinău cu o grupă de copii, care sunt duși la reabilitare după război. Avionul Fly One s-a stricat, dar nouă toată ziua nu ni se oferă informații. Toți copiii sunt deja fără puteri. Ne-am adresat la Ambasada Ucrainei în Moldova, ne-au spus că vor rezolva, dar după aceasta nu au mai fost informații noi. Copiii dorm pe valize”, a spus psihologul ucrainean Natalia Podoleak.

Mai târziu ea a anunțat că pasagerilor li s-a oferit un hotel gratuit, dar au trebuit să plătească singuri drumul pentru a ajunge la el cu taxiul.

„Mulți părinți au strâns bănuț cu bănuț pentru a vindeca sănătatea psihologică a copiilor lor. Unii dintre ei au diagnostice serioase și diete speciale. După cum putem vedea, nu numai ocupanții își bat joc de copiii ucraineni”, a adăugat Natalia Podoleak.

Contactați de NM pentru un comentariu, reprezentanții FlyOne au precizat că zborul va fi operat la ora 21:00.

„Situația s-a produs din cauza unui avion care s-a defectat în Antalya și nu putea efectua zborul. Între timp a fost găsită o altă aeronavă care va opera zborul. Toți cei care s-au adresat la agenția FlyOne au beneficiat de suport”, a precizat, în seara zilei de 4 iulie, reprezentanta FlyOne Alexandra Gîrbu.

Potrivit panoului online de la Aeroport, cursa Chișinău -Heraklion planificată pentru ora 08:25 pe 4 iulie a decolat la ora 23:09, aceeași zi. 

Copii din Ucraina, blocați la Aeroportul Chișinău timp de 14 ore. Ce s-a întâmplat, potrivit companiei aeriene 

airport.md


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: