Critică, dar participă. Pe fundalul Arcului de Triumf, Platforma DA a anunțat decizia privind adunarea convocată de Maia Sandu pe 21 mai
Full Article 2 minutes read

Critică, dar participă. Pe fundalul Arcului de Triumf, Platforma DA a anunțat decizia privind adunarea convocată de Maia Sandu pe 21 mai

Platforma Demnitatea și Adevăr (DA) anunță că va participa, pe 21 mai, în PMAN, la Adunarea „Moldova Europeană”, lansată de președinta Maia Sandu. Liderul formațiunii politice de opoziție, Dinu Plângău, își cheamă simpatizanții să iasă în stradă, chiar dacă, spune el, scopul în sine al evenimentului ar fi pur electoral.

„Regretăm transformarea Adunării din 21 mai într-un eveniment cu tentă electorală, care ratează o ocazie unică de a consolida societatea în jurul ideii europene. În același timp, Platforma DA consideră că nu este în interesul Republicii Moldova sabotarea acestei manifestații. Echipa îndeamnă simpatizanții partidului, membrii de partid să susțină orice inițiativă care într-o formă sau alta este în favoarea integrării europene”, a declarat Dinu Plângău.

Politicianul dă asigurări că formațiunea politică va respecta, pe de altă parte, decizia colegilor și susținătorilor care vor alege pe 21 mai să stea acasă.

Liderul Platformei a criticat, de asemenea, consultația cu partidele de pe arena politică a Republicii Moldova la Președinție, în care a fost discutat evenimentul. Plângău o acuză pe președintă că ar fi „mimat” consultările de atunci, după ce sugestiile Platformei nu ar fi fost luate în considerare.

Reamintim că Maia Sandu a organizat, recent, o întâlnire cu liderii formațiunilor politice cu privire la Adunarea Națională „Moldova Europeană”. După întrevedere, Plângău a declarat că decizia de participare sau neparticipare a Platformei la eveniment ar urma să fie luată de Consiliul Național Politic.

Amintim că președinta Maia Sandu a anunțat pentru data de 21 mai organizarea evenimentului apolitic „Moldova Europeană”. Potrivit șefei statului, manifestația ar urma să fie un mesaj transmis comunității internaționale privind dorința cetățenilor Republicii Moldova de a adera la Uniunea Europeană și de a fi parte a lumii libere.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: