CSE a decis ca dividendele să fie transferate de către companii exclusiv prin transfer bancar
Full Article 2 minutes read

CSE a decis ca dividendele să fie transferate de către companii exclusiv prin transfer bancar

Începând cu data de 20 iulie, profitul net al companiilor va fi plătit asociaților exclusiv prin transfer bancar. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale, cu scopul de a transparentiza resursele financiare distribuite persoanelor fizice și a reduce volumul de numerar utilizat în scopuri de evaziune fiscală și finanțarea unor activități ilicite.

S-a decis completarea Dispoziției CSE nr. 45 din 31 octombrie 2022 cu noi prevederi. Respectiv, a fost introdus plafonul minim de 10 mii lei lunar pentru interdicția efectuării tranzacțiilor în numerar de către persoanele care se regăsesc pe listele de sancțiuni și persoanele afiliate acestora.

Totodată, a fost actualizată lista sancțiunilor aplicabile entităților raportoare în cazul încălcării regimului de sancțiuni. Astfel, în cazurile depistate ar urma să fie aplicate sancțiunile prevăzute de legislația sectorială corespunzătoare acestora.

Membrii CSE au aprobat sistarea activității centrului provizoriu de gestionare a refugiaților de la Calarașovca, raionul Ocnița, acolo unde au fost cazate, pe parcursul ultimului an, 2162 de persoane.

De asemenea, s-a convenit alocarea a 2639,8 mii de lei pentru cele 53 de centre de refugiați care activează în prezent. Potrivit ministrului muncii și protecției sociale, Alexei Buzu, s-a decis sistarea activității centrelor de gestionare a refugiaților, care vor avea un număr de beneficiari mai mic decât 20% din capacitatea lor, pe parcursul a 20 de zile calendaristice.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: