„Cu adevărat o procedură democratică”. Consilierii PSRM propun organizarea unui referendum privind stadionul republican
Full Article 2 minutes read

„Cu adevărat o procedură democratică”. Consilierii PSRM propun organizarea unui referendum privind stadionul republican

Consilierii municipali PSRM sunt împotriva vânzării Stadionului Republican către Ambasada SUA și consideră că există alte soluții pentru această problemă. Despre aceasta au declarat în cadrul unei conferințe de presă Alexandr Odințov, președintele fracțiunii PSRM în Consiliul Municipal Chișinău și Dinarii Cojocaru, vicepreședintele fracțiunii PSRM.

Fracțiunea PSRM solicită Agenției Proprietății Publice și guvernului să transmită Stadionul Republican la balanța primăriei Chișinău pentru ca în baza unui referendum, să se decidă, ce anume să se construiască pe acest loc: un parc, un obiect de menire social-culturală – de exemplu, Filarmonica.

„Și aceasta va fi cu adevărat o procedură democratică, dar nu așa cum s-a întâmplat în anul 2018, când Stadionul Republican a devenit o oarecare garanție a libertății lui Plahotniuc”, a subliniat președintele fracțiunii PSRM, Dinari Cojocaru.

Amintim că socialiștii susțineau ideea organizării unui referendum încă în 2021 „pentru a afla părerea locuitorilor din Chișinău cu privire la ideea transferării teritoriului Stadionului Republican pentru construirea unei clădiri noi pentru Ambasada SUA”.

Recent, pe site-ul Agenției Proprietății Publice a fost publicat proiectul de hotărâre care prevede că Guvernul Republicii Moldova și SUA vor încheia un „Memorandum privind achiziționarea de proprietăți pentru construirea unei noi ambasade a SUA în Moldova”.

De menționat că anterior Ambasada SUA a raportat că urmează să investească 250 de milioane de dolari în construcția unei noi clădiri pe teritoriul Stadionului Republican și astfel să creeze „sute de locuri de muncă” și să „redreseze economia Chișinăului”.

Amintim că deputații deputații PSRM și cei din Platforma „Pentru Moldova”, din fostul legislativ, au votat, pe 3 decembrie 2020, proiectul de lege care prevede că terenul unde a fost amplasat Stadionul Republican să rămână în proprietatea statului, iar pe spațiul acestuia să poată fi construite doar obiective sportiv-culturale.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: