Cu un dosar penal mai puțin pentru fostul președinte al CSJ. Procuratura Anticorupție a decis scoaterea sa de sub urmărire penală
Full Article 2 minutes read

Cu un dosar penal mai puțin pentru fostul președinte al CSJ. Procuratura Anticorupție a decis scoaterea sa de sub urmărire penală

Fostul președinte al Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, a scăpat de un dosar penal. Informația a fost confirmată pentru NM de către Procuratura Anticorupție (PA), vineri, 1 mai.

Procuratura Anticorupție a decis scoaterea lui Ion Druță de sub urmărire penală în dosarul privind amestecul în înfăptuirea justiției. Decizia a fost luată din cauza insuficienței de probe pentru înaintarea invinuirii și expirarea termenului de menținere a persoanei in calitate de bănuit, care este de 6 luni. În acest caz, urmărirea penală continuă în privința persoanelor nestabilite.

În ceea ce privește dosarul privind îmbogățirea ilicită, fostul președinte al CSJ continuă să fie cercetat penal.

„În prezent, PA este în așteptarea rezultatelor investigațiilor efectuate de ARBI și în funcție de actele de constatre ale agenției, procurorii vor decide asupra oportunității efectuării altor acțiuni de urmărire penală”, ne-au comunicat reprezentanții instituției.

Precizăm că urmărirea penală în cadrul dosarului privind îmbogățirea ilicită în cazul lui Ion Druță a fost pornită de procurorul general interimar Dumitru Robu. Asta după ce Procuratura Generală a fost informată de Serviciul Informații și Securitate, care a constatat „o discrepanță esențială” între veniturile legale declarate și proprietățile dobândite de membrii familiei Druță între 2016-2019.

Amintim că, pe 23 ianuarie, prin decizia comisiei de profil, Ion Druță a obținut licența de avocat. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: