Cum a fost la ediția a 5-a a Galei premiilor NOTORIUM Trademark Awards și NOTORIUM Wine Awards 2020

Câteva săptămâni de voting activ, mobilizare națională, 4500 mărci comerciale înscrise în luptă, peste 700 de vinuri apreciate internațional pentru calitate și peste 150 mii de vizitatori unici ale paginii Notorium.md. Compania de proprietate intelectuală INTELSTART LTD a organizat pe data de 14 noiembrie 2020, la Restaurantul Richland, Gala de Decernare a Premiilor pentru Concursul Național a celor mai Recunoscute Mărci Comerciale din Moldova – Notorium Trademark Awards, ediția a cincea şi Gala de Decernare a Concursului Notorium Wine Awards pentru vinurile, divinurile şi spumantele moldoveneşti premiate internațional pentru calitatea acestora.

Cele mai puternice mărci naționale și internaționale, prezente pe piața din Moldova, au fost recunoscute de public prin vot on-line, securizat de platforma Facebook, pe pagina oficială www.notorium.md.

La concurs au participat peste 4500 de mărci comerciale prezente pe piața la 150 de categorii de produse şi servicii. Iar în acest an in premieră a fost lansat și Concursul Vinurilor Recunoscute ce a implicat peste 700 vinuri, divinuri şi spumante moldoveneşti, aprecaite internaţional cu peste 1700 de distincţii în ultimii trei ani, ce au luptat pentru recunoaștere și trofeul Notorium Wine Awards. Deviza Concursului a fost: „Fiecare merită să fie recunoscut”.

La Gala Premiilor Notorium Trademark Awards 2020 au fost premiate 127 de mărci comerciale. Evenimentul a fost împărțit în patru sesiuni, cu respectarea măsurilor de prevenire a infecției COVID-19. Printre nominanţii Galei, care au primit distincţiile Concursului – trofeu, medalii de aur, argint şi bronz, se enumeră aşa brand-uri ca: Fincombank, Clickpay.md, Castel Mimi, Vinăria Ialoveni, Alba Yoli, Farmacia Familiei, Boiar Wine House, Optiplaza, Chicco, Balkan Pharmaceuticals, Ocean Fish, Zepter, Volta, Inox Plus, Schneider Electric, Baumaster, Ukravit, Diplom, Kindermed, Odema ş.a.

Poze de la eveniment găsiţi pe https://www.facebook.com/Notorium.md/ .

Oaspeții de onoare și speakeri au fost Directorului General Adjunct al AGEPI – Mogol Natalia cu prezentarea ”Importanța şi rolul mărcilor comerciale în economia de piaţă”, Dumitru Talmazan Director și Cofondator ASAP- DIGITAL TEAM cu prezentarea ,, 5 Sfaturi pentru social media in 2021,, și Vitalie Popescu – Director and Leading Trainer la AEGIS Trainings cu prezentarea ,,5 greșeli pe care nu vrei să le faci atunci cînd negociezi,,.

Și în ediția din anul curent învingătorii primesc și dreptul exclusiv de utilizare a Logotipul Votat Marcă Recunoscută, iar vinificatorii primesc dreptul exclusiv de utilizare a logotipulului „VOTAT VIN / SPUMANT / DIVIN RECUNOSCUT” şi „VOTED ICONIC WINE / SPARKLING WINE / DIVIN” care va duce la o creșterea vânzărilor încrederii și loialității consumatorilor.

În baza studiului realizat de Xplane Market Research Agency se estimează că:

  • 70% din consumatorii moldoveni probabil ar cumpăra produsul/ serviciul marcat cu logotipul Votat Marcă Recunoscută, și
  • 59% din consumatori vor avea încredere în aceste produse/ servicii.

Gala de Decernare a avut degustație de vinuri și divinuri de la Castel Mimi, blitzuri, transmisiune live, networking cu antreprenori de top din Moldova, show cu lupte reale a cavalerilor medievali, recital muzical cu Vladimir Fotescu & Band, recepție VIP cu bucate selecte, cadouri și tombole cu premii de la parteneri.

NOTORIUM în cifre

  • 5 ani de promovare a Celor mai Recunoscute Mărci Comerciale din Moldova
  • 4500 mărci comerciale, participante în Concursul Mărcilor Recunoscute NOTOTORIUM
  • 540.000 de vizitatori unici a site-ului www.notorium.md la cele patru ediții
  • 150.000 de vizitatori unici a site-ului www.notorium.md, la ediția curentă (septembrie – prezent)
  • timp mediu de aflare pe site 3 minute
  • 20+ parteneri mulțumiți
  • 60.000+ abonați activi a Bazei de Date Email Marketing
  • 6300+ fani ai paginii noastre pe FB
  • 64.000 vizualizări a Galei Notorium 2020, în decurs de 2 zile, pe rețeaua www.privesc.eu la cele 4 sesiuni!

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Imagine simbol

Antrenamente timp de 2 săptămâni. Militari din Moldova, România și SUA vor participa la „Scutul de Foc 2025″

În incinta Centrelor de Instruire ale Armatei Naționale se va desfășura exercițiul anual „Scutul de Foc – 2025”, în perioada 4-18 august. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de Ministerul Apărării.

Exercițiul „Scutul de Foc”, din anul 2015 și până în prezent, a devenit deja o tradiție de referință privind posibilitatea de antrenament a militarilor moldoveni alături de colegii români și americani. Experiența de antrenament, conformă standardelor de calitate internațională, constituie baza interoperabilității unei armate moderne, obiectiv la care se referă și Armata Națională”, a menționat ministerul.

Potrivit Planului de instruire anuală, antrenamentul implică și unități de tehnică militară care, pe durata exercițiului, se vor deplasa pe drumurile naționale, în special pe timpul nopții, fără a perturba traficul rutier.

Antrenamentele militare internaționale au devenit un subiect preferat al dezinformatorilor și falsificatorilor de știri. În acest sens, recomandăm cetățenilor să se informeze din surse sigure, pentru a evita răspândirea informațiilor false și a manipulărilor”, a menționat Ministerul Apărării.

Maib – desemnată cea mai bună bancă din Moldova pentru clienții corporativi de publicația Euromoney

Suntem mândri să anunțăm că maib a fost desemnată Cea mai bună bancă pentru clienții corporativi din Moldova în cadrul Euromoney Awards for Excellence 2025. Această distincție reflectă poziția de lider a maib în sectorul bancar corporativ și evidențiază încrederea pe care clienții corporate, partenerii și instituțiile internaționale o au în bancă. Premiile Euromoney desemnează câștigătorii pe baza mai multor criterii, inclusiv performanța financiară, poziția pe piață, calitatea serviciilor oferite clienților, inovația și sustenabilitatea. Programul anual de premii Euromoney, lansat în 1992, adună peste 2 000 de aplicări din partea a peste 500 de bănci de top din 113 țări și recunoaște excelența la nivel global, regional și național.

Aria Corporate a maib deservește peste 600 de clienți corporativi din întreaga țară, oferind soluții financiare adaptate marilor companii. În 2024, banca a reușit să-și crească portofoliul de credite cu 17%, în timp ce rata creditelor neperformante a înregistrat o scădere semnificativă. Gama completă de servicii oferite de maib include credite, depozite, conturi, plăți, finanțare comercială, proiecte salariale, colectarea numerarului și altele. Modelul de gestionare a relațiilor cu clienții asigură răspunsuri rapide și soluții personalizate.

Realizări cheie 

Pe parcursul ultimului an, maib a continuat să inoveze și să-și extindă serviciile dedicate clienților corporativi, atingând câteva rezultate importante:

  • Portofoliul total de credite corporative a depășit 12 miliarde MDL în trimestrul II 2025, un record istoric, care reflectă încrederea tot mai mare a companiilor din Moldova în maib.
  • Maib a acordat un credit de 18 milioane EUR pentru dezvoltarea unui parc fotovoltaic de 50 MW, susținând independența energetică a Republicii Moldova.
  • Portofoliul de credite verzi corporate a continuat să crească, ajungând la 19% din totalul creditelor de investiții corporative la finalul trimestrului I 2025. În paralel, maib a integrat managementul riscurilor de mediu și sociale în toate operațiunile sale de creditare corporate.

Giorgi Shagidze, Președintele maib, a declarat:

„Este o onoare deosebită să fim apreciați de Euromoney cu distincția de Cea mai bună bancă din Moldova pentru clienții corporativi. Această distincție reflectă încrederea clienților noștri. Mulți dintre cei mai mari clienți corporate sunt alături de maib de peste 25 de ani, încă de la înființarea ariei corporate. Le mulțumesc colegilor din echipa maib, clienților și acționarilor noștri pentru sprijinul și încrederea oferită.”

Despre maib

Maib este cea mai mare bancă din Moldova, cu o cotă de piață de 37,3% în depozite și 37,9% la credite din întreg sistemul bancar, la finalul trimestrului I 2025. Banca este un creditor disciplinat, cu o rată a creditelor neperformante (NPL) de 1,5% și un nivel solid de capitalizare, având o rată de adecvare a capitalului (CAR) de 19,9% la 31 martie 2025. Maib este o bancă de importanță sistemică pentru țară, deservește aproape jumătate din populația Moldovei și este unul dintre cei mai mari angajatori privați, cu peste 2 500 de angajați. Banca se dedică să ofere valoare acționarilor săi, distribuind 45% din profitul obținut în 2024 sub formă de dividende, în valoare totală de aproape 32 milioane de euro. Din 2018, acționarul majoritar al maib este un consorțiu format din Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Invalda INVL, un important grup de administrare a activelor din Țările Baltice, și Horizon Capital, un fond de investiții privat axat pe piețele emergente.

ziar.md

Argint pentru Moldova la Grand Prix-ul de lupte de la Budapesta. Irina Rângaci a urcat pe podium

Luptătoarea Irina Rîngaci a obținut medalia de argint la turneul internațional „Ranking Series – Memorialul Polyak Imre & Varga Janos”. Prestigioasa competiție s-a desfășurat la Budapesta, în perioada 17 – 20 iulie.

Irina Rîngaci a evoluat la categoria de greutate de 65 kg. Sportiva din Republica Moldova a trecut de Ekaterina Koșkina (Rusia), care s-a retras din cauza unei accidentări, și a învins-o categoric sportiva Eniko Elekes (Ungaria), cu scorul 10 : 0. În finală, Rîngaci a fost învinsă de norvegianca Grace Bullen, clasându-se astfel pe locul II.

Competiția, parte din circuitul global Ranking Series, reunește anual unii dintre cei mai valoroși luptători din lume și reprezintă o etapă importantă de acumulare a punctelor pentru calificarea la marile turnee internaționale, scrie Moldpres.

Irina Rîngaci are deja în palmaresul său titlul de campioană mondială (2021) și europeană (2022) la seniori.

Temperaturi caniculare în sudul Moldovei. Meteorologii au emis Cod galben

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis Cod galben de caniculă pentru sudul Republicii Moldova, dar și unele raioane centrale. Avertizarea meteo va fi valabilă pe parcursul zilei de 21 iulie.

Potrivit SHS, în sudul țării și câteva raioane centrale, în intervalul de timp vizat, temperatura maximă a aerului va atinge valori de +33°C… +35°C.

meteo.md

Telegram/Poliția Republicii Moldova

Un automobil s-a izbit într-un transformator electric la Drochia. Șoferul și pasagerul său au decedat

Un automobil Dacia, care se deplasa cu viteză excesivă, s-a tamponat într-un transformator electric din localitatea Drochia, pe 20 iulie. Șoferul și pasagerul care se aflau în interior au decedat. Informațiile au fost confirmate de Inspectoratul General al Poliției (IGP).

Potrivit sursei citate, în jurul orei 18:00, poliția a fost sesizată despre producerea unui grav accident rutier în satul Drochia.

Preliminar, oamenii legii au stabilit că un bărbat de 37 de ani, conducând cu viteză excesivă o Dacia, la intrarea în localitate ar fi pierdut controlul mașinii și s-a tamponat într-un transformator electric.

Telegram/Poliția Republicii Moldova
Telegram/Poliția Republicii Moldova

În urma impactului, pasagerul — un tânăr de 22 de ani — a decedat pe loc. Șoferul a fost transportat la spital, unde, din nefericire, a decedat la scurt timp.

Poliția investighează cazul pentru a stabili toate circumstanțele producerii accidentului.

Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: