Cuțite, depistate asupra simpatizanților Partidului „ȘOR” la protestul de la Curtea Constituțională. Avertismentul Poliției
Full Article 2 minutes read

Cuțite, depistate asupra simpatizanților Partidului „ȘOR” la protestul de la Curtea Constituțională. Avertismentul Poliției

Poliția a anunțat că oamenii legii au depistat obiecte interzise asupra simpatizanților Partidului „ȘOR” în timpul protestului de la sediul Curții Constituționale. Din imaginile publicate de poliție, se observă două cuțite de mici dimensiuni.

„La acțiunea din adiacentul Curții Constituționale polițiștii au depistat obiecte interzise la participanți. Amintim organizatorilor că sunt responsabili de comportamentul manifestat de participanți și desfășurarea întrunirii în sine”, se arată în nota informativă.

Totodată, Poliția a precizat că nu îngrădește dreptul la libera exprimare și întruniri, atât timp cât acestea au loc în limita Legii.

Cuțite, depistate asupra simpatizanților Partidului „ȘOR” la protestul de la Curtea Constituțională. Avertismentul Poliției

Poliția RM

Amintim că pe 15 mai, simpatizanții Partidului „ȘOR” au pichetat sediul Curții Constituționale, în timp ce magistrații instituției examinează pentru a patra zi cererea Guvernului privind declararea formațiunii politice, conduse de Ilan Șor, în afara legii. Manifestanții, majoritatea persoane în vârstă, scandează lozinci anti-guvernare și împotriva președintei Maia Sandu.

Amintim că Cabinetul de miniștri condus de fostul premier Natalia Gavrilița a aprobat, pe 9 noiembrie 2022, proiectul hotărârii de Guvern prin care Ministerul Justiției a propus verificarea constituționalității Partidului „ȘOR”. Câteva zile mai târziu, CCM declara că a purces la examinarea sesizării.

Ministrul Justiției de atunci, Sergiu Litvinenco, declara că în sesizarea înaintată au fost prezentate suficiente argumente care denotă faptul că, prin toate activitățile de până atunci, formațiunea politică ar fi acționat în contradicție cu principiile statului de drept și ar pune în pericol suveranitatea și independența Republicii Moldova. În reacție, Șor a declarat la acea vreme că interzicerea formațiunii ar însemna „lezarea drepturilor” alegătorilor care şi-au dat votul pentru Partidul „ȘOR”, precum şi un „atentat la pluralismul de opinie”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: