De astăzi, locuitorii R. Moldova plătesc cu 11 lei mai puțin pentru gaz
Full Article 2 minutes read

De astăzi, locuitorii R. Moldova plătesc cu 11 lei mai puțin pentru gaz

De astăzi, locuitorii Republicii Moldova vor plăti cu 11 lei mai puțin pentru gaz. Decizia Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) privind micșorarea prețului pentru furnizarea gazelor naturale a fost publicată pe 8 iunie în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Astfel, de azi, consumatorii casnici vor achita un tarif de 18 lei și 06 bani pentru un metru cub de gaze. Prețul este cu 38% mai mic decât cel actual. Până în prezent, consumatorii casnici plăteau un tarif de 29 de lei și 26 de bani pentru un metru cub de gaze.

Precizăm că tariful aprobat de ANRE este mai mic decât cel solicitat de Moldovagaz, care a propus, pe 5 iunie, ca prețul achitat de consumatorii casnici să fie diminuat până la 16 492 lei pentru o mie de metri cubi (fără TVA) sau cu 36,8% mai puțin. Astfel, compania cerea ca prețul final pentru consumatorii casnici să fie de 19.93 lei cu TVA.

Moldovagaz susține că decizia ANRE va duce la acumularea unor devieri financiare semnificate în 2023, dar și la creșterea pierderilor suportate de  companiile de distribuție a gazelor naturale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: