Delegația UE în Moldova a felicitat Chișinăul, de ziua orașului. Câți bani a investit Uniunea Europeană în capitala țării, în 2023
Full Article 2 minutes read

Delegația UE în Moldova a felicitat Chișinăul, de ziua orașului. Câți bani a investit Uniunea Europeană în capitala țării, în 2023

Delegația Uniunii Europene (UE) în Republica Moldova a venit cu un mesaj de felicitare pentru orașul Chișinău, care celebrează astăzi, 14 octombrie, hramul localității și 587 de ani de la prima atestare documentare. „La mulți ani, Chișinău!”, a scris diplomația UE în Moldova.

„UE contribuie la transformarea capitalei într-un oraș confortabil și sigur pentru locuitorii săi. Doar în acest an, până în luna august au fost oferiți peste 823,237 euro pentru implementarea proiectului „MOVE IT like Lublin”. Acest proiect reprezintă o inițiativă esențială de dezvoltare durabilă a transportului public din municipiul Chișinău, având sprijinul financiar generos al UE. Bugetul total al proiectului se ridică la suma de 3.500.000 euro, din care UE contribuie cu 3.325.000 euro. La mulți ani, Chișinău!”, se arată în mesajul Delegației UE postat pe Facebook.

De menționat că orașul Chișinău sărbătorește astăzi Hramul Localității. Cu această ocazie, în centrul orașului au loc mai multe activități cultural-distractiv, cu concerte, expoziții, târguri și alte surprize. Pe scena din PMAN în acest an vor evolua frații Advahov, Zinaida Julea, Gabriel Nebunu, Nicolae Gribincea și „Plăieșii”, Ansamblul „Ștefan-Vodă”, inclusiv „Zdob și Zdub”. Invitatul special anunțat de municipalitate va fi Holograf. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: