Deputat PAS, despre huiduielile în adresa Galinei Dodon: „Justiția trebuie să nu admită umilințe publice”
Full Article 3 minutes read

Deputat PAS, despre huiduielile în adresa Galinei Dodon: „Justiția trebuie să nu admită umilințe publice”

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Radu Marian regretă incidentul la adresa mamei fostului președinte al țării Igor Dodon. Parlamentarul spune că „justiția trebuie să facă dreptate și să nu admită umilințe publice”.

„Este într-adevăr regretabil incidentul care avut loc ieri la adresa Galinei Dodon. Justiția trebuie să facă dreptate, nu circ, și să nu admită spectacole și umilințe publice”, a scris Marian, pe Telegram.

„În același timp, mă întreb ce fel de om trebuie să fie Igor Dodon ca să-și implice în ilegalități mama și soția? Cât de joase trebuie să fie standardele morale ale unui om care face așa ceva?!”, a adăugat parlamentarul.

Amintim, câteva persoane au huiduit-o pe Galina Dodon la intrarea în sediul Procuraturii Anticorupție. Activista civică Maria Olari a urmărit femeia și în holul procuraturii, numind-o „hoață” și difuzând această acțiune pe Facebook.

Fostul președinte a învinuit-o pe Maia Sandu de comportamentul lui Olari, precum că șefa statului „permite unor nimicuri, care sunt finanțate în secret de către sponsorii PAS”, s-o înjosească pe mama sa.

Cei din administrația lui Sandu au condamnat incidentul, subliniind faptul că „justiția nu trebuie să regleze conturi și să organizeze spectacole”.

Apărătorii drepturilor omului și activiștii civici consideră că huiduirea mamei lui Dodon este o persecutare și intimidare. Pe rețelele de socializare, cineva a numit un astfel de comportament față de femeie „violență psihologică”, „prostie”, „extremism” și „spectacol regizat de persoane de răspundere”.

***

Mama fostului președinte al Republicii Moldova Igor Dodon, Galina, a fost citată pe 10 august curent la Procuratura Anticorupție, pentru a i se aduce la cunoştinţă rezultatul expertizei dispuse pe munițiile depistate la domiciliul acesteia din timpul perchezițiilor.

Fostul președinte Igor Dodon a reacționat la citarea mamei sale la Procuratură. El a venit cu explicații cu privire la munițiile depistate la Galina Dodon.

„Cele câteva cartușe de vânătoare, găsite într-o casă unde există de decenii tradiția de vânători la soț și la feciori, sunt un motiv de a purta o femeie în etate prin procuraturi? V-ați speriat că mama mea poate organiza o lovitură de stat? Vai de capul vostru”, a scris Dodon, pe Facebook.

Amintim că pe 24 mai, procurorii anticorupție, în comun și cu suportul ofițerilor CNA și SIS, au descins cu percheziții pe mai multe adrese în cauza penală numită generic „Kuliok”, în total fiind supuse perchezițiilor 10 imobile și 3 automobile care aparține fostului președinte Igor Dodon, inclusiv domiciliul mamei sale, Galina Dodon.

Potrivit procurorilor, în rezultatul perchezițiilor la domiciliului mamei fostului șef al statului au fost depistate și ridicate din safeu mijloace bănești în sumă de 689 600,00 lei; 17 005,00 euro și 1000,00 dolari SUA, proveniența cărora urmează a fi cercetată.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: