„Dinamica este pozitivă”. Putin a evaluat rezultatele „luptătorilor” ruși în Ucraina 
Full Article 3 minutes read

„Dinamica este pozitivă”. Putin a evaluat rezultatele „luptătorilor” ruși în Ucraina 

Președintele rus Vladimir Putin a evaluat pozitiv dinamica „operațiunii militare speciale”. El a spus că rușii „vor bucura cu rezultatele muncii lor încă nu numai o dată”. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru televiziunea rusă, relatează TASS.

„Dinamica este pozitivă. Totul decurge în cadrul planului Ministerului Apărării și a Statului Major. Și sper că luptătorii noștri ne vor bucura cu rezultatele muncii lor de luptă încă nu numai o dată”, a spus Putin.

Pe 15 ianuarie, Ministerul rus al Apărării a declarat că pe 14 ianuarie „a fost efectuat un atac cu rachete asupra sistemului militar de comandă și control al Ucrainei și a instalațiilor energetice aferente”. Instituția spune că „toate obiective au fost lovite”, iar „ținta a fost atinsă”.

Astăzi este ziua 326 de război în Ucraina. Potrivit Kievului, Rusia a lansat pe 14 ianuarie 38 de rachete de diferite tipuri asupra Ucrainei. 25 dintre aceste au fost nimicite. Una dintre acestea a nimerit un bloc de locuit din orașul Dnipro.

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a declarat că „lumea trebuie să oprească acest rău”. „Luptăm pentru fiecare om, pentru fiecare viață. Îi vom găsi pe toți cei care se fac responsabili. Toți vor fi trași la răspundere”, a reacționat el la ultimele atacuri.

Ministerul rus al Apărării a publicat o fotografie cu o rachetă în loc de comentariu cu privire la atacul masiv asupra Ucrainei din 14 ianuarie. Moscova nu a comentat oficial deocamdată atacul.

Potrivit ultimelor date, 25 de persoane au murit urmare a prăbușirii blocului de locuit din Dnipro, inclusiv un copil. 73 de persoane au fost rănite. Alți 43 de locuitori ai blocului rămân a fi dispăruți. Serviciile de urgență ale Ucrainei continuă să activeze la fața locului.

***

În a doua parte a zilei de 14 ianuarie, MAI al Republicii Moldova a anunțat că o patrulă a Poliției de Frontieră a descoperit în zona sectorului de frontieră Larga (raionul Briceni) resturile unei rachete, provenită din atacurile aeriene ale Rusiei.

Pe 15 ianuarie, MAI a declarat că în resturile de rachetă din raionul Briceni sunt circa 80 kg de explozibili.

Ulterior, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apărării au anunțat că a avut loc detonarea resturilor de rachetă, depistate pe 14 ianuarie în raionul Briceni. Explozia a avut loc în jurul orei 10:40.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: