Dispariția Mădălinei Cojocari: Un psiholog criminalist intervine în anchetă
Full Article 2 minutes read

Dispariția Mădălinei Cojocari: Un psiholog criminalist intervine în anchetă

Un psiholog criminalist din zona Charlotte a intervenit în ancheta privind dispariția Mădălinei Cojocari, fetița de 11 ani originară din Republica Moldova și dispărută în SUA. Specialistul va studia răspunsurile emoționale ale părinților, care au fost arestați la mijlocul lunii decembrie pentru că nu au anunțat despre dispariția copilului, scrie wcnc.

„Inițial, părinții ar putea nega că fetița a dispărut. Uneori se întâmplă așa. De asemenea, părinții ar putea simți jenă sau rușine din cauza vinovăției. S-ar putea să existe situații în care părintele se confruntă cu frică, fiind îngrijorat că ar putea pierde custodia”, a explicat psihologul Lisa Long, PsyD.

Long va studia răspunsurile emoționale ale părinților fetei. 

„Părintele manifestă îngrijorare și poate arăta remușcări. Acestea lucruri pot fi luate în considerare ca reacția emoțională a unei persoane. Trebuie să te gândești că există o gamă largă de reacții normale acceptabile și așteptate, deoarece aceasta nu este o situație normală”, a adăugat psihologul criminalist.

Mădălina a fost văzută pentru ultima oară în public pe 21 noiembrie în autobuzul școlar. Mama sa susține că nu a mai văzut-o din data de 23 noiembrie, însă a anunțat dispariția copilei abia pe 15 decembrie și nu la poliție, ci conducerii școlii.

Aceasta mai spune că în seara respectivă s-a certat cu soțul său, iar bărbatul a plecat în orașul său natal Michigan. Ea l-ar fi anunțat că fetița lipsește peste trei zile, atunci când acesta s-a întors acasă. Anchetatorii au observat că bucătăria din locuința familiei avea o zonă blocată cu placaj. Bărbatul a răspuns că intenționa să construiască o anexă.

De asemenea, în curtea locuinței au fost găsit resturi de cenușă de la un foc de tabără. Potrivit vecinilor, focul a ars timp de mai multe zile.

Oamenii legii au făcut un apel pentru a găsi posibili martori oculari, care au văzut-o pe Diana Cojocari, mama Mădălinei, în regiunea Madison County sau mașina acesteia.

Forțele de ordine au confiscat trei telefoane mobile din casa familiei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: