(DOC) Secretara de stat Rodica Iordanov, noul ministru al Mediului
Full Article 3 minutes read

(DOC) Secretara de stat Rodica Iordanov, noul ministru al Mediului

După aproximativ două luni de zile de la demisia fostului ministru al Mediului, fotoliul va fi ocupat de Rodica Iordanov. Anunțul a fost făcut de către premierul Natalia Gavrilița, în cadrul ședinței Guvernului de astăzi, 15 noiembrie.

Rodica Iordanov a ocupat până acum funcția de secretar de stat al Ministerului Mediului.

Potrivit unor informații de pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Rodica Iordanov deține titlul de Doctor în Drept al Mediului și este conferenţiar universitar. Iordanov este expert național în domeniul dreptului mediului, drepturilor omului, societății civile și bunei guvernări. Aceasta a fost recunoscută în calitate de expert internațional în domeniile menționate, cu o experiență de peste 20 de ani în transpunerea legislației UE și elaborării cadrului normativ de mediu. Totodată, este membru al mai multor comisii și grupuri de lucru naționale și internaționale pe domeniul mediului și cu participări în negocieri și examinări de cazuri la nivel internațional.

Rodica Iordanov A participat la implementarea proiectelor la nivel național și internațional cu privire la Convenția de la Aarhus, Espoo și altele, protecția mediului și consolidarea societății civile. Noul ministru este co-fondator al asociației obștești EcoContact, succesoarea activităților Milieukontakt în Moldova.

Potrivit declarației de avere și interese, aceasta a ridicat în 2021 un salariu de circa 6 504 lei lunar la Ministerul Mediului și circa 8 969 lei lunar de la Universitatea de Stat.

Totodată, în cadrul companiei A.O. EcoContact, Iordanov ar fi beneficiat de un salariu luunar de peste 29 de mii de lei.

Amintim că premierul Republicii Moldova Natalia Gavrilița a luat-o la rost pe ministrul Mediului Iuliana Cantaragiu în cadrul ședinței Guvernului din 7 septembrie, din cauza subiectului cu privire la distribuirea lemnelor de foc. Prim-ministrul s-a arătat nemulțumit de faptul că site-ul lemne.md, unde urmau să fie publicate informații actuale, nu a fost încă lansat. În replică, ministra Mediului a dat vina pe „partenerii de dezvoltare”, care ar tergiversa procesul. Explicația Iulianei Cantaragiu, însă, nu a fost pe placul prim-ministrei.

Pe 8 septembrie Iuliana Cantaragiu și-a depus demisia din funcție ministru al Mediului.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, prim-ministra Natalia Gavrilița a anunțat că a acceptat demisia ministrei Mediului, Iuliana Cantaragiu, din funcție. Gavrilița i-a mulțumit fostei ministre pentru „munca” și „dedicația” depusă în ultimul an la minister. Mai mult, după ce ieri, în cadrul ședinței Guvernului Gavrilița a luat-o la rost pe Cantaragiu, astăzi a amintit reușitele fostei ministre în perioada în care a deținut funcția de ministru al Mediului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: