Dodon așteaptă „măsuri” de la conducerea țării: „Mesajele despre pregătirea unui atac terorist în Transnistria sunt îngrijorătoare”
Full Article 2 minutes read

Dodon așteaptă „măsuri” de la conducerea țării: „Mesajele despre pregătirea unui atac terorist în Transnistria sunt îngrijorătoare”

Fostul președinte al țării Igor Dodon a comentat, pentru TASS, presupusa tentativă de asasinare a lui Krasnoselski și a altor lideri din stânga Nistrului. El a spus că informațiile sunt îngrijorătoare și a îndemnat conducerea Republicii Moldova să ia măsuri. 

„Mesajele despre pregătirea unui atac terorist în Transnistria sunt îngrijorătoare. După cum vedem, autoritățile Moldovei, serviciile speciale nu știu nimic despre aceasta, în ciuda noilor și noilor mesaje despre creșterea activității serviciilor speciale ucrainene în țara noastră. Îndemn conducerea să ia măsuri împotriva tragerii republicii în conflictul militar din țara vecină, care ar putea avea consecințe tragice”, a menționat Dodon.

Așa-zisele servicii secrete ale regiunii transnistrene au anunțat, pe 9 martie, că liderii administrației de la Tiraspol ar fi urmat să fie lichidați ca urmare a unei acțiuni teroriste, puse la cale de Serviciul de Informații și Securitate a Ucrainei. Tiraspolul a mai spus că din cauza acțiunii teroriste ar fi fost zeci de victime civile. Totodată, mai multe persoane ar fi fost reținute și audiate.

Așa-numitele servicii speciale au declarat că detalii pe acest caz urmează să fie prezentate în cadrul unui reportaj TV pe 9 martie la ora 20.00, la televiziunea din Tiraspol. Potrivit presei regionale, Veaceslav Kisnician ar fi trebuit să organizeze atacul terorist. Bărbatul s-ar fi născut în 1979 la Tiraspol, iar cu 20 de ani în urmă a plecat la Odesa.

Biroul politici de reintegrare a declarat pentru NM că deocamdată nu dispune de informații despre presupusa tentativa de atentat terorist. Premierul Dorin Recean a menționat că și el deocamdată nu dispune de informații despre presupusa tentativă de atentat terorist la Tiraspol.

Așa numitul șef al diplomației regiunii transnistrene Vitalii Ignatiev a spus că Tiraspolul va cere explicații de la autoritățile de la Kiev despre presupusul atentat terorist.

Contactați de NM, reprezentanții Ambasadei Ucrainei au menționat că nu vor comenta informațiile publicate de conducerea nerecunoscută de la Tiraspol. Serviciul de Informații și Securitate al Ucrainei susține că informația despre presupusul atac terorist, prin care liderii administrației de la Tiraspol ar fi urmat să fie lichidați, este o provocare făcută la comanda Kremlinului. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: