Două deputate din fracțiunea PAS cer redeschiderea grădinițelor începând cu 10 august
Full Article 2 minutes read

Două deputate din fracțiunea PAS cer redeschiderea grădinițelor începând cu 10 august

Fracțiunea parlamentară a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) cere autorităților să asigure, până la data de 31 iulie, un plan concret de acțiuni pentru redeschiderea grădinițelor începând cu data de 10 august. Solicitarea a fost prezentată de către deputatele Doina Gherman și Veronica Roșca, în cadrul unui briefing din 24 iulie.

Astfel, parlamentarele cer executivul să propună un ghid detaliat cu instrucțiuni și un proiect de alocare de fonduri suficiente.

,,Noi nu am văzut un ghid clar elaborat de către guvern. Acest ghid trebuie să cuprindă anumite aspecte şi anume: recomandări clare cu privire la pregătirea unităţilor de educaţie timpurie pentru primirea copiilor, prevederi clare de atribuţii şi responsabilităţi, atât pentru angajaţii instituţiilor preşcolare, cât şi pentru managerii acestora’’, a menţionat deputata PAS.

Deputata Veronica Roşca, membră a Comisiei parlamentare administraţie publică, a solicitat ca în toate grupurile de acţiune să fie incluse persoane „care se pricep cum trebuie să facem faţă unei epidemii’’.

Reprezentantele PAS au mai menționat că este necesară testarea periodică a cadrelor didactice și a personalului instituțiilor, dar și majorarea lefurilor acestora, pentru că vor fi expuse riscului de infectare și pentru că vor avea de îndeplinit sarcini suplimentare.

Amintim că, în ajun, premierul Ion Chicu a declarat că, din cauza numărului mare de infectări cu COVID-19, grădinițele nu se vor redeschide din 1 august. Acest lucru este posibil să se întâmple din 1 septembrie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: