Dragu, prima reacție după ce a fost numită la șefia Băncii Naționale: „Vreau să asigurăm independența şi integritatea BNM”
Full Article 2 minutes read

Dragu, prima reacție după ce a fost numită la șefia Băncii Naționale: „Vreau să asigurăm independența şi integritatea BNM”

Fosta senatoare din România Anca Dragu a venit cu o reacție, după ce a fost numită la șefia Băncii Naționale a Moldovei (BNM). Dragu susține că își propune să asigure, din această funcție, independența și integritatea BNM, precum și să sprijine Republica Moldova în parcursul european.

„Am avut audiere în Comisia Juridică, apoi a fost votul plenului şi după aceea am avut prima întâlnire cu câțiva din conducerea Băncii Naționale a Moldovei. Vreau să asigurăm independența şi integritatea BNM, sunt elemente esențiale într-o economie, într-un proces semnificativ de convergență, cum este economia Republicii Moldova. Sunt elemente semnificative care să atragă încrederea investitorilor”, a declarat Anca Dragu pentru TVR Moldova.

Întrebată de jurnaliștii TVR dacă ia în calcul o viitoare colaborare cu Banca Națională a României (BNR), în cadrul căreia a activat mai mulți ani, Anca Dragu a declarat că această colaborarea deja „există”.

„Da, deci aceste programe sunt în derulare şi ele se vor accentua în anii ce urmează, tocmai având în vedere acest parcurs european pe care Republica Moldova l-a început. De fapt, acesta a fost şi ideea acestei numiri, așa au început dumnealor să caute pentru conducerea BNM persoane cu un profil care să știe ce înseamnă aderarea la UE”, a mai declarat Anca Dragu, potrivit sursei citate.

Anca Dragu a fost numită în funcția de șef al BNM de Parlament, în ședința din 22 decembrie. Candidatura sa a fost susținută de 58  de deputați ai Partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS). De menționat că Anca Dragu a fost prezentă în plenul legislativului în timp ce deputații votau numirea acesteia în funcția de guvernator BNM.

Potrivit CV-ului, Anca-Dana Dragu are o experiență de peste 15 ani în cadrul Băncii Naționale a României și al Fondului Monetar Internațional. Anca Dragu a mai fost ministru al Finanțelor Publice în Guvernul României și, în 2020, a fost aleasă în funcția de președinte al Senatului României.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: