După OrheiLand și GăgăuziaLand, Șor promite NordLand 
Full Article 4 minutes read

După OrheiLand și GăgăuziaLand, Șor promite NordLand 

La Bălți va fi construit parcul de distracții NordLand, susține deputata Marina Tauber. Potrivit acesteia, „guvernarea nu va reuși să împiedice echipa lui Ilan Șor să realizeze visurile copiilor”. 

La Bălți va fi construit parcul de distracții NordLand, iar guvernarea nu va reuși să împiedice echipa lui Ilan Șor să realizeze visurile copiilor”, a scris Tauber pe rețelele de socializare.

Îmi pare foarte rău că încă nu am reușit să construim în Bălți mult-așteptatul NordLand, promis de către Ilan Șor și de mine în campania preelectorală din anul trecut pentru postul de primar al municipiului Bălți. Și, chiar dacă victoria noastră a fost furată, acum asta nu le va reuși. Și eu vă promit, dragii mei, că NordLand va exista la Bălți. Și noi, neapărat, vom avea posibilitatea să-l vizităm gratuit în fiecare zi, cât vom dori”, a adăugat Tauber.

De menționat că în aprilie 2023, fugarul Ilan Șor a declarat că dacă Evghenia Guțul va obține victoria în Găgăuzia va construi GăgăuziaLand. Înainte de aceasta, în 2018 – la Orhei, a fost deschis OrheiLand. Potrivit Centrului de Politici și Reforme, costul estimativ al parcului de distracții „ORHEILAND” depășește suma de 16.000.000 de lei.

Amintim că în iulie 2023, vicepreședinta Partidului „ȘOR” – declarat în afara legii – Marina Tauber anunța că este gata să-și încerce din nou norocul la Bălți și să lupte pentru fotoliul de primar al municipiului după ce în 2021 a fost scoasă din cursa electorală, din cauza utilizării mijloacelor financiare nedeclarate.

Mai precizăm că pe 18 august 2023, în așteptarea opiniei Comisiei de la Veneția, legea care interzice membrilor ex-Partidului „ȘOR” să candideze la alegeri a intrat în vigoare.

***

Pe 30 mai, Consiliul European a decis să impună sancțiuni împotriva a cinci persoane care amenință stabilitatea și securitatea Republicii Moldova. Pe listă figurează oligarhii moldoveni fugari Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, deputata Marina Tauber, fostul șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției Gheorghe Cavcaliuc și omul de afaceri rus Igor Ceaika. „Aceste persoane nu vor putea călători liber în țările care au aderat la sancțiuni, banii lor vor fi blocați, iar proprietățile lor vor fi confiscate”, preciza șefa statului Maia Sandu.

În 2022, membrii ex-Partidului „ȘOR” au organizat cu regularitate proteste antiguvernamentale, care au avut loc aproape în fiecare duminică de la mijlocul lunii septembrie. Manifestanții au cerut demisia președintelui Maia Sandu și alegeri anticipate.

În luna iunie 2023, Curtea Constituțională (CC) a admis sesizarea Guvernului, recunoscând Partidul „ȘOR” ca fiind neconstituțional. Judecătoarea Domnica Manole a declarat că CC s-a bazat pe dovezile de finanțare ilegală a partidului, cumpărarea de voturi și de mituirea protestatarilor. Partidul neconstituțional „ȘOR” este vizat într-un dosar penal pentru finanțarea ilegală campaniei electorale pentru alegerile locale de la Bălți, din 2021, și pentru primirea de bani de la o grupare criminală. Procuratura Anticorupție a trimis recent cazul în instanță.

***

Reamintim în acest context că Ilan Șor a fugit din Republica Moldova în Israel în urmă cu patru ani, adică în 2019 – unde, potrivit unor investigații jurnalistice, trăiește în lux și opulență și de unde continuă să se implice în politică prin ex-partidul său declarat neconstituțional, care îi poartă numele.

În iulie 2023, deputata Marina Tauber a fost eliberată din arest la domiciliu, sub control judiciar. O decizie în acest sens a fost pronunțată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: