Guțul invită oamenii la parcul de distracție promis de Șor în Găgăuzia, deși lucrările de construcție nici măcar nu au început
Full Article 3 minutes read

Guțul invită oamenii la parcul de distracție promis de Șor în Găgăuzia, deși lucrările de construcție nici măcar nu au început

Bașcana autonomiei găgăuze, Evghenia Guțul, susține că construcția, în Găgăuzia, a parcului de distracții pentru copii, similar celui din Orhei – GăgăuziaLand – promis în campania electorală, va începe din primăvară. Lucrările urmează să fie gata pe 1 iunie 2024. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru Compania Publică „Gagauziya Radio Televizionu” (GRT). Deși construcția obiectivului nici măcar nu a început, Guțul a invitat deja oamenii să se distreze la parcul promis.

Evghenia Guțul a fost întrebată cum comentează acuzațiile unor deputați din Adunarea Populară a Găgăuziei (APG), potrivit cărora, deși Guțul a promis în campanie să construiască mai multe obiective, inclusiv parcul GăgăuziaLand, nicio promisiune nu ar fi fost, deocamdată, respectat. „De ce nu sunt până în prezent aceste obiective?” – a fost întrebată bașcana Găgăuziei.

„Aceste întrebări s-au început, cred, din 22 iulie. Practic la fiecare ședință APG, deputații întreabă unde este GăgăuziaLand, etc. Astfel de întrebări și acuzații cred că pot să înainteze acei oameni care în viața lor nu au construit o casă, pentru că cu toții știm că să construiești o casă este un proces greu și de durată. (…) Când sunt astfel de acuzații: unde, unde, unde? Va fi, în curând va fi. Aduc și exemplul OrheiLand, care a fost construit timp de câteva luni. Totul este posibil”, a declarat Guțul.

Bașcana susține că echipa sa a identificat deja pământul pe care urmează să fie construit viitorul parc de distracții – la periferia satului Congaz. În prezent, spune Guțul, sunt efectuate cercetări geologice. Lucrările propriu-zis de construcție ar urma să înceapă la sfârșitul iernii.

„După iarnă vom începe deja să construim parcul de distracție. Pot să vă asigur de un singur lucru – până pe 1 iunie, parcul de distracție GăgăuziaLand va fi gata. Profitând de situație, pot deja să invit locuitorii Găgăuziei să vadă frumusețea GăgăuziaLand și să primească plăcere. Vreau să remarc că acolo totul va fi gratuit și pentru copii, și pentru părinți”, a mai declarat Evghenia Guțul.

Amintim că în aprilie 2023, fugarul Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare de justiția moldovenească în dosarul „Frauda Bancară”, a declarat că dacă Evghenia Guțul va obține victoria în Găgăuzia va construi GăgăuziaLand. Înainte de aceasta, în 2018 – la Orhei, a fost deschis OrheiLand. Potrivit Centrului de Politici și Reforme, costul estimativ al parcului de distracții „ORHEILAND” depășește suma de 16.000.000 de lei.

Ulterior, la circa patru luni de când a câștigat alegerile pentru funcția de bașcan al Găgăuziei, Evghenia Guțul anunțat că a demarat primele acțiuni în vederea construirii, în Găgăuzia, a unui parc de distracții pentru copii, similar celui din Orhei – GăgăuziaLand. Detalii – AICI. Construcția GăgăuziaLand a demarat, cu fast, la sfârșitul lunii octombrie 2023. Detalii – AICI.

Bașcana declara anterior că zona de agrement va fi dată în exploatare în iunie 2024.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: