„Este doar o bătălie pe care am pierdut-o”: Armata ucraineană se retrage din Lisiceank, ultimul oraș important din Lugansk
Full Article 2 minutes read

„Este doar o bătălie pe care am pierdut-o”: Armata ucraineană se retrage din Lisiceank, ultimul oraș important din Lugansk

Trupele ucrainene au părăsit Lisiceansk, ultimul oraș important din regiunea Lugansk. Anunțul a fost făcut de șeful administrației regionale Lugansk, Serghei Gaidai, într-un interviu acordat BBC, citat de Unian.

Armata noastră ar putea ține orașul mult timp, dar acum Rusia are un avantaj imens în artilerie și muniție. Pur și simplu ar distruge orașul, așa că nu avea rost să rămânem. Am fi înconjurați și ar trebui să stăm în timp ce orașul ar fi bombardat. Am decis să ne retragem în poziții fortificate gata făcute mai la vest, să le ocupăm și să continuăm lupta. Drept urmare, toată lumea a plecat fără pierderi”, a spus Gaidai.

Potrivit acestuia, în timp ce unele unități ale trupelor ucrainene țineau linia la Lisiceansk, altele construiau noi fortificații în regiunea Donețk, iar acum trupele au plecat acolo.

„Este greu și dureros pentru mine, dar acesta nu este un război pierdut. Aceasta este doar o bătălie pe care am pierdut-o. Trebuia să ne salvăm trupele, astfel încât, atunci când vor sosi suficiente arme furnizate de Vest, să putem conduce operațiuni normale și să contraatacăm”, a spus Gaidai.

Șeful administrației regionale a mai spus că următorul obiectiv al rușilor este capturarea regiunii Donețk.

Serghei Gaidai susține că luptele continuă în zona Belogorivka  și Novokonstantinovka din regiunea Lugansk.

Amintim că pe 3 iulie, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, i-a spus președintelui rus Vladimir Putin că „Republica Populară Lugansk”, a fost „eliberată”.

El a precizat că militarii ruși și „miliția” din Lugansk au preluat controlul deplin asupra orașului Lisiceansk și asupra unor așezări din apropiere. Cele mai mari sunt Belogorovka, Belaia Gora, Novodruzhesk și Maloryazantsevo.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: