Expert economic: Turismul din Moldova se recuperează rapid, în pofida crizei
Full Article 2 minutes read

Expert economic: Turismul din Moldova se recuperează rapid, în pofida crizei

Turismul din Republica Moldova se recuperează foarte rapid din contul turismului intern, în special datorită agro-pensiunilor din țară, care în acest an s-au născut a doua oară. Cel puțin asta arată datele prezentate de către expertul Veaceslav Ioniță la „Analize economice”.

În ultimele 12 luni, Moldova are circa 424,2 mii de turiști deserviți de companiile noastre de turism. Este un record istoric, precedentul fiind în 2019, circa 376,6 mii turiști.

Totuși, cea mai mare creștere este realizată din contul turismului intern, care a ajuns la aproximativ 103 mii turiști, cu 50% mai mult decât recordul din 2020, când din cauza pandemiei oamenii nu au avut posibilitatea să se odihnească în străinătate. Creșterea din acest an, s-ar fi produs din cauza războiului din Ucraina.

Expert economic: Turismul din Moldova se recuperează rapid, în pofida crizei

Potrivit lui Veaceslav Ioniță, a crescut și cifra cetățenilor străini care vin să se odihnească în Moldova, circa 29 de mii de turiști în ultimele 12 luni.

Astfel, datele prezentate de expert arată că țara noastră ar fi vizitată cel mai mult de cetățeni ai României și Federației Ruse. Iar în antitop se află Belarus, urmată de Letonia și Suedia.

Expert economic: Turismul din Moldova se recuperează rapid, în pofida crizei


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: