#безвас. Flashmob pe rețelele de socializare, după pana de curent: „În întuneric, dar fără voi”
Full Article 3 minutes read

#безвас. Flashmob pe rețelele de socializare, după pana de curent: „În întuneric, dar fără voi”

După pana de curent de proporții, care a lăsat în întuneric mii de locuințe din Republica Moldova, pe rețelele de socializare a apărut un flashmob. Zeci de internauți au publicat texte sau imagini prin care își exprimă protestul față de agresiunea Rusiei și au utilizat hashtagul #безвас (fără voi).

Lăsați-ne în pace și-n legea noastră… !!! Nu mi-am imaginat niciodată că, după ce în 1992, împreuna cu copilul meu, am dormit in beci, pe întuneric… salvându-ne de rachetele rusești, o sa ajung momentul ca și nepoțelul să cunoască ce înseamnă viața în întuneric… tot din cauza lor… В темноте, но #безвас. Copiii și nepoții noștri trebuie să aibă alt viitor! Și vom lupta și îndura pentru viața lor normală în lumea civilizată!!!”, directorul general interimar al S.A. „TRACOM” Aurelia Salicov.

#безвас. Flashmob pe rețelele de socializare, după pana de curent: „În întuneric, dar fără voi”

Facebook

Și jurnalista și activista civică Nată Albot s-a alăturat hashtagului #безвас.

Eu am lumină, dar nu am liniște. Mă simt neputincioasă și îmi vin doar blesteme pe limbă. Dar știu sigur că încă niciun rău nu a rezistat veșnic și vreau, pur și simplu, să mă alătur la voi toți cei, care nu aveți liniște și vă simțiți neputincioși, ca să facem din asta un munte mare de speranță și rezistență”, a menționat Albot.

Și jurnalistul Dumitru Ciorici s-a alăturat flashmobului.

„S-a stins lumina. Dar ne-am mobilizat cu echipa și am făcut ce știm mai bine – job-ul nostru, fiecare de ce suntem responsabili. Plouă, e frig, traficul este dat peste cap și azi nu am reușit să ajung la o expoziție la care speram să merg, dar în schimb am reușit să ajutăm un părinte care nu a putut ajunge la timp să-și ia copiii. Acest război trebuie să înceteze. Imediat”, a scris purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrăii Europene Daniel Vodă.

#безвас. Flashmob pe rețelele de socializare, după pana de curent: „În întuneric, dar fără voi”

Facebook

O femeie în 9 luni devine mama, iar un popor șovăielnic și nesigur se poate transforma într-o națiune cu verticalitate, care nu își uită adevărata istorie”, a scris directoarea Artcor Viorica Cernușca.

#безвас. Flashmob pe rețelele de socializare, după pana de curent: „În întuneric, dar fără voi”

Facebook

4 ore și încă nu e curent. Dar e ok, rezistăm pentru că Ukraina rezistă și pentru că #безвас”, a scris activista civică Constanța Dohotaru.

Hashtagul a fost preluat și de alți internauți.

Amintim că este pentru a doua oară când o mare parte din localitățile Republicii Moldova rămân în întuneric din cauza bombardamentelor lansate de armata rusă asupra obiectivelor de infrastructură energetică din Ucraina. Pentru prima oară, s-a întâmplat pe 15 noiembrie, iar pentru a doua oară – pe 23 noiembrie.

Serviciile operatorilor de telefonie Moldcell, Orange și Moldtelecom au fost parțial sau total indisponibile.

Șefa statului Maia Sandu a venit cu un mesaj și a menționat că, oricât de greu ar fi acum, „singurul nostru drum, calea de viitor a Republicii Moldova, trebuie să rămână spre lumea liberă”.

Președintele Parlamentului Igor Grosu a declarat că războiul Federației Ruse în Ucraina afectează direct țara noastră, iar premierul Natalia Gavrilița a subliniat că „războiul este aproape”.

Ministrul Afacerilor Externe Nicu Popescu l-a convocat pe ambasadorul rus Oleg Vasnețov pentru a discuta despre situația creată.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: