FOTO Pompierii luptă de 5 ore cu un incendiu de proporții la Stăuceni. Primarul a chemat lumea să ajute
Full Article 2 minutes read

FOTO Pompierii luptă de 5 ore cu un incendiu de proporții la Stăuceni. Primarul a chemat lumea să ajute

Un incendiu puternic a izbucnit în dimineața zilei de 29 august, în comuna Stăuceni. Pompierii luptă cu flăcările mai bine de cinci ore. Primarul de Stăuceni, Alexandru Vornicu, a chemat lumea să ajute la stingerea incendiului.

UPDATE 19:30 Pompierii au reușit să stingă incediul de proporții a câmpurilor de vegetație din extravilanul localitații Stăuceni. Conform estimărilor IGSU, au ars aproximativ 90 ha de vegetație.

Pompierii au fost alertați în jurul orei 11:30 pentru a interveni la lichidarea unui incendiu de vegetație care a cuprins pe un teren în comuna Stăuceni din municipiul Chișinău.

La fața locului au fost trimise patru echipe de salvatori și pompieri, care de mai bine de cinci ore luptă cu flăcările.

Primarul comunei a îndemnat bărbații din localitate să se implice.

„Bărbații care locuiesc pe strada Mugurel, Eminescu, Ștefan cel Mare, avem nevoie se ajutor la stingerea focului care vine spre cartierul locativ! Implicați-vă, nu fiți indiferenți”, a scris acesta pe Facebook.

Ulterior, edilul de Chișinău Ion Ceban a anunțat că a mobilizat toate echipele municipalepentru a merge la fața locului și a interveni.

În acest context IGSU îndeamnă oamenii să țină cont de regulile antiincendiare și să evite utilizarea focului deschis în câmpuri deschise. În condiții de temperaturi caniculare, umiditate redusă și vânt, orice scânteie poate genera incendii de proporții. În situații de risc oamenii sunt îndemnați să sune de urgență Serviciul 112.

În ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au lichidat 84 focare de ardere.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: