Fotoliul unui magistrat al CCM rămâne liber, după ce un nou concurs organizat de CSM a eșuat
Full Article 2 minutes read

Fotoliul unui magistrat al CCM rămâne liber, după ce un nou concurs organizat de CSM a eșuat

Un nou concurs pentru desemnarea unui judecător la Curtea Constituțională a Moldovei (CCM), din partea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a eșuat. Se întâmplă după ce mai mulți din cei 11 concurenți înregistrați în cursă s-au retras din concurs sau fost excluși, iar restul nu au reușit să obțină suportul CSM, anunță instituția într-un comunicat emis pe 22 iunie.  

Concursul pentru desemnarea unui judecător la Curtea Constituțională a fost anunțat pe 15 iunie 2021. În total, 11 candidați au depus cereri de participare la concurs. Este vorba de Potîrniche Oleg; Cârnaț Teodor; Corj Mihai; Țurcanu Radu; Rotaru Ilie; Strulea Maria; Răducanu Tatiana; Zaharia Procopie; Cernat Nina; Petrache Mihail și Balan Gheorghe.

Potrivit CSM, concursul a eșuat după ce Cernat Nina a depus cerere de retragere din concurs, iar Cârnaț Teodor, Balan Gheorghe, Corj Mihai și Petrache Mihail au fost excluși din concurs, de către Plenul Consiliului Superior al Magistraturii.

„Candidații rămași în concurs, la ședința din 22 iunie 2023, nu au acumulat numărul necesar de voturi pentru a fi desemnați în calitate de judecător la Curtea Constituțională, din partea Consiliului Superior al Magistraturii”, anunță sursa.

Curtea Constituțională are șase judecători, numiți pentru un mandat de șase ani. Doi judecători sunt numiți de Parlament, doi de Guvern şi doi de Consiliul Superior al Magistraturii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: