FSB anunță reținerea a 60 de membri ai unei „grupări ucrainene neonaziste” care ar fi pregătit atacuri teroriste în Rusia
Full Article 2 minutes read

FSB anunță reținerea a 60 de membri ai unei „grupări ucrainene neonaziste” care ar fi pregătit atacuri teroriste în Rusia

Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei a anunțat pe 30 martie că a reținut 60 de adepți ai unei „grupări ucrainene neonaziste de tineret”, care ar fi pregătit acte de terorism. Mai mult, Moscova anunță că au fost ridicate arme de vânătoare și muniții, dovezi foto și video, precum și conversații private.

Potrivit comunicatului de presă, cele 60 de persoane făceau parte din gruparea denumită „M.K.U” (Maniaci. Cultul Uciderilor). Aceștia au fost reținuți în urma „activității coordonate” în 23 de regiuni ale Rusiei. Autoritățile ruse susțin că gruparea a fost creată sub controlul serviciilor speciale ale Ucrainei, de către Egor Krasnov, în vârstă de 22 de ani. Aceasta ar fi pregătit „acte de terorism, ucideri în masă și infracțiuni extremiste în Rusia”.

În urma decinderilor acasă la suspecți, FSB anunță că au fost ridicate arme de vânătoare și muniții (fără documente care să ateste permisiunea deținerii), arme de foc improvizate, cuțite, mijloace de comunicare care conțin discuții cu fondatorul grupării, imagini și instrucțiuni de atragere și a altor participanți la acțiuni.

Kievul nu a comentat deocamdată informațiile.

***

Potrivit BBC, forțele de ordine rusești au început seria de rețineri ale membrilor grupării după revenirea în țară a opozantului Alexei Navalnîi, în încercarea de a demonstra că „protestele din Rusia sunt coordonate din afara țării”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: