Georgia, din nou în pericol? Medvedev susține că Rusia va anexa Abhazia și Osetia de Sud „dacă vor exista motive întemeiate”
Full Article 2 minutes read

Georgia, din nou în pericol? Medvedev susține că Rusia va anexa Abhazia și Osetia de Sud „dacă vor exista motive întemeiate”

Ex-președintele Rusiei, în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a spus că autoritățile de la Moscova ar putea anexa Abhazia și Osetia de Sud „dacă vor exista motive întemeiate”. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru redacția «Аргументы и факты», dedicat împlinirii a cincisprezece ani de la războiul ruso-georgian din 2008. 

„În sfârșit, Occidentul ar trebui să învețe o altă lecție importantă, dar necesară. În 2008, am oprit atacul asupra Tbilisi când am reușit să eliminăm amenințările apărute și să garantăm securitatea. Dar acum situația se intensifică din nou în mod activ, aparent pentru a crea un alt focar de tensiune în apropierea granițelor noastre pe lângă flancul ucrainean. Din nou se vorbește despre posibila admitere a Georgiei în NATO. Parcă au fost comandate exploziile de rusofobie, care au început recent”, a declarat Medvedev. 

Deși fostul președinte al Rusiei susține că nu își dorește ca „povestea” din 2008 să se repete, asigură că va anexa Abhazia și Osetia de Sud „dacă vor exista motive întemeiate”.

„Nu avem nevoie de o situație similară celei din 2008. Rămânem pregătiți să abordăm problemele la masa de negocieri în spiritul Cartei ONU. Dar dacă preocuparea noastră va prinde contur fix, nu vom ezita. În Abhazia și Osetia de Sud, ideea aderării Rusiei este încă populară. Și poate fi implementat dacă există motive întemeiate pentru aceasta”, a adăugat Dmitri Medvedev.

Citește și: „Copiii se jucau de-a războiul, dar nimeni nu voia să fie rus sau oset”. Reportaj din Georgia, despre răni care dor și peste 15 ani


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: