Global Finance desemnează maib lider în inovație financiară în Europa Centrală și de Est, premiind dezvoltarea Bancassurance

Maib a fost desemnată una dintre cele mai inovatoare instituții financiare din Europa Centrală și de Est în cadrul prestigiosului program „The Innovators 2025”, desfășurat de publicația internațională Global Finance. Recunoașterea a fost acordată pentru proiectul „Bancassurance”, dezvoltat în parteneriat cu Donaris VIG, parte a Vienna Insurance Group (VIG) – o soluție modernă și digitală ce integrează servicii bancare și de asigurare într-un ecosistem financiar unitar și ușor de utilizat.

Premiul evidențiază realizările maib și abordarea inovatoare în digitalizarea serviciilor financiare, precum și dedicația liderului sectorului bancar de a crea experiențe complete, rapide și digitale pentru clientul modern. Bancassurance de la maib oferă:

  • Asigurare de Protecție a Creditului (CPI) – care acoperă plata ratelor în caz de îmbolnăvire sau pierderea locului de muncă, protejând clientul și familia sa de stres financiar, procesul fiind end-to-end, de la contractarea creditului la despăgubire, nemijlocit prin aplicația maibank
  • Asigurări RCA și Carte Verde – achiziționate direct în maibank pentru automobilul personal sau altă mașină;
  • Asigurări de călătorie – achiziționate simplu și rapid din aplicația maibank.

Toate acestea au fost gândite pentru a oferi un plus de protecție clienților, a crea mai multă comoditate, oriunde s-ar afla și orice necesitate de asigurare ar avea.

Giorgi Shagidze, Președintele maib:

„Suntem onorați să primim acest prestigios premiu internațional, care reconfirmă angajamentul nostru ferm pentru inovație și transformare digitală. Distincția acordată de Global Finance pentru soluția Bancassurance și aprecierea la nivel regional reflectă viziunea noastră de a construi un ecosistem financiar integrat, în care serviciile bancare și de asigurare se completează natural și intuitiv. În parteneriat cu Donaris VIG, am reușit să simplificăm procese complexe, să oferim protecție financiară inteligentă și să aducem tehnologia mai aproape de oameni, acționând cu grijă pentru clienții noștri. Le mulțumim experților Global Finance pentru această apreciere, partenerilor Donaris VIG – pentru inovațiile pe care le implementăm împreună în Republica Moldova și echipei maib – pentru dedicația continuă față de inovație, pentru centrarea pe client și pe experiențele pe care le creăm.”

Dezvoltarea proiectului a fost posibilă datorită colaborării cu Donaris VIG, companie care aduce în Moldova expertiza internațională a Vienna Insurance Group în digitalizarea serviciilor de asigurare. Andrei Plămădeală, Director Financiar și Membru al Consiliului de Administrație Donaris VIG, a punctat:

„Suntem onorați să fim parteneri ai maib într-o colaborare strategică ce reflectă angajamentul nostru comun pentru inovație, digitalizare și excelență în serviciile dedicate clienților. Ca parte a Vienna Insurance Group, Donaris VIG beneficiază de acces la cele mai bune practici internaționale din domeniul asigurărilor, pe care le adaptăm constant pentru a răspunde cât mai bine nevoilor clienților din Republica Moldova.

Expertiza solidă a VIG, îmbinată cu spiritul inovator al maib, contribuie activ la transformarea și modernizarea pieței financiare locale. Prin Donaris VIG, clienții aleg încrederea, transparența și accesul facil la servicii de calitate. Ne propunem să fim mereu aproape de nevoile lor, oferind soluții eficiente și relevante, construite pe realitățile pieței locale”

Global Finance a evidențiat în acest an organizațiile care revoluționează industria financiară prin soluții digitale, plăți în timp real, tehnologii blockchain și aplicații AI. Selecțiile au fost realizate de consiliul editorial al publicației, cu contribuția jurnaliștilor specializați, pe baza aplicațiilor oficiale depuse.

Raportul complet despre „The Innovators 2025” va fi publicat în ediția din luna iunie a revistei Global Finance, atât în format tipărit, cât și digital, pe GFMag.com.

Amintim că anul acesta Global Finance a desemnat maib ca Cea mai bună bancă din Moldova pentru 2025 și Cea mai bună bancă pentru finanțare sustenabilă.

Tu conduci. maib

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Imagini din vila în care Plahotniuc și Țuțu se ascundeau în Grecia: peste 155 mii euro, 17 pașapoarte false și obiecte de lux – confiscate (VIDEO)

Autoritățile din Grecia publică imagini video din timpul perchezițiilor efectuate astăzi, 22 iulie, în vila din Grecia în care se ascundeau de justiție fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc și fostul deputat și omul său de încredere, sportivul Constantin Țuțu. Direcția pentru Combaterea Crimei Organizate și a Traficului de Droguri din Republica Elenă anunță că, în timpul perchezițiilor, au fost găsit și confiscate peste 155 de mii de euro, pașapoarte și alte acte de identitate false, telefoane și ceasuri de lux.

Publicația Rise Moldova, care anunță că a consultat documentul intern al poliției elene, scrie că în urma descinderilor au fost confiscate:

  • 17 pașapoarte și cărți de identitate false din diverse state;
  • peste 155.000 de euro în numerar;
  • ceasuri de lux, printre care mărci precum Breguet, Urwerk și Kees Engelbarts;
  • dispozitive electronice criptate (USB, SSD), multiple telefoane și laptopuri;
  • un SUV Skoda Kodiaq, folosit exclusiv de Plahotniuc.

Potrivit sursei citate Plahotniuc și Țuțu se ascundeau într-o vilă luxoasă din Saronida, sudul Atenei. Pentru a nu fi prinși, cei doi se comportau extrem de precaut, scrie Rise – Plahotniuc a schimbat 22 de țări, din 2023 până în prezent, iar Țuțu – 11.

Pe 22 iulie, însă, aceștia au fost reținuți pe Aeroportul Internațional „Eleftherios Venizelos” din Atena, în timp ce încercau să fugă spre Dubai. Potrivit documentului intern consultat de Rise, cei doi au fost interceptați în ultimul moment de autoritățile elene, care au reușit să întârzie decolarea avionului.

În momentul reținerii, ambii aveau asupra lor doar câte un rucsac și foloseau acte false: Plahotniuc deținea un pașaport bulgar cu identitate falsă, iar Țuțu – documente românești contrafăcute.

Ei urmează să fie prezentați procurorilor din Atena pe 23 iulie.

***

Amintim că IGP a anunțat, pe 22 iulie, că fostul lider democrat, Vladimir Plahotniuc, a fost reținut în Grecia, potrivit informațiilor transmise oficial de Interpol Atena. Surse NewsMaker susțin că, odată cu el, ar fi fost reținut și fostul deputat Constantin Țuțu, considerat de mulți ani omul de încredere al oligarhului. Între timp, presa din Grecia anunță că, pe lângă Țuțu și Plahotniuc, pe aeroportul din Atena a fost reținută și Elizaveta Kuznețova, deținătoarea titlului Miss Moldova 2019.

Cei trei ar fi fost opriți de autoritățile elene pe aeroportul „Eleftherios Venizelos” din Atena, în timp ce se pregăteau să părăsească țara cu destinația Dubai. Presa din Grecia mai scrie, pe surse, că Plahotniuc locuia de mai mult timp într-o vilă luxoasă în sudul Atenei. De menționat că reținerea lui Țuțu și Kuznețova nu a fost confirmat, oficial, de autoritățile din Republica Moldova, până la această oră.

În seara zilei de 22 iulie, Ministerul Justiției a confirmat pentru NM că a inițiat procedura de extrădare al lui Plahotniuc din Grecia, după ce a fost informat oficial de către Interpol despre arestarea acestuia. Reprezentanții instituției au precizat că, în continuare, urmează transmiterea cererii de extrădare către autoritățile competente din Republica Elenă.

Procuratura Generală a precizat, la rândul său, că Plahotniuc, care se afla în urmărire internațională, este învinuit de comiterea mai multor infracțiuni, printre care: crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie în proporții deosebit de mari, precum și spălare de bani în proporții deosebit de mari.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Bolea, despre condițiile de la Aeroportul Chișinău: „Multe din plângeri sunt comandate”

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Vladimir Bolea, a comentat plângerile cetățenilor privind condițiile de la Aeroportul Internațional Chișinău, după ce statul a preluat administrarea acestuia. Potrivit ministrului, multe dintre aceste plângeri ar fi comandate de către persoanele care au pierdut controlul asupra aeroportului. Menționăm că, în 2023, aeroportul a trecut în gestiunea statului, după ce fusese timp de 10 ani (din 2013) concesionat companiei Avia Invest, controlată de oligarhul fugar Ilan Șor.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Есть вопросы” cu Nicolai Paholnițchi.

„Multe din plângeri sunt comandate, deoarece acei tovarăși care au pierdut aeroportul nu le este deloc convenabil. Anul trecut a fost venit de 345 milioane de lei venit. Anul acesta va fi venitul mai mare, deoarece sunt și restaurante și magazine de stat. Și toți banii se întorc sub formă de dezvoltare a aeroportului, nu doar se plătește cum înainte doar niște mită pentru alegători. Mobilierul este nou. Sunt condiții bune. Pe 31 o să prezentăm un proiect pentru reconstrucția terminalului, care va putea deservi până la 6 milioane de persoane. Pentru comparație, în cel mai bun an, Aeroportul Chișinău primea până la 3 milioane. Aeroportul face investiții mari, dar trebuie de făcut după proiect, pentru că e vorba despre securitate. Acesta nu este un simplu șopron la tine acasă. Ne cerem scuze către cetățeni pentru că intervin unele incomodități”, a declarat Vladimir Bolea.

***

Amintim că Aeroportul Internațional Chișinău a trecut oficial în gestiunea statului pe 28 martie 2023, după ce, în 2013, a fost concesionat pentru o perioadă de 49 de ani. Președinta Sandu l-a acuzat anterior pe liderul ex-Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, și pe fostul lider al Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, de „furtul” aeroportului prin „tranzacții mincinoase”. Ca urmare a acestei scheme, statul a pierdut venituri de aproximativ 1,6 miliarde de lei pe parcursul a nouă ani, a susținut Maia Sandu.

De la Aeroport spre centrul Chișinăului – cu trenul? Autoritățile planifică construcția unei linii feroviare de €8,5 mln

Aeroportul Internațional Chișinău va fi conectat cu centrul orașului printr-o linie de cale ferată. Despre acest proiect a vorbit ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Vladimir Bolea, în cadrul emisiunii „Есть вопросы” cu Nicolai Paholnițchi.

„Vrem să conectăm calea ferată la aeroport și să punem în circulație trenuri care să transporte pasagerii de la aeroport în centrul Chișinăului și invers”, a declarat Bolea.

El a adăugat că din Chișinău există deja un segment feroviar în direcția Sîngera (aeroportul se află între Chișinău și Sîngera). „Am inclus deja acest proiect în planul de dezvoltare. Lucrăm acum la lansarea unei licitații pentru servicii de proiectare”, a precizat ministrul.

Potrivit ministrului, costul estimativ al proiectului este de aproximativ 8,5 milioane de euro.

În prezent, de la Aeroportul Chișinău spre centrul orașului se poate ajunge doar cu troleibuzul sau cu taxiul.

(VIDEO) Povestea lui Buffy, cățelușul din Hîncești care a supraviețuit torturii

Cățelușul Buffy a fost găsit lângă un tomberon, mutilat și în stare gravă — avea coada și toate lăbuțele tăiate. Trecuseră 11 zile de suferință până când voluntarii locali l-au descoperit și l-au dus de urgență la veterinar. Din fericire, a avut parte de ajutor medical și, între timp, și-a găsit o familie iubitoare. Dar drumul spre recuperare este lung — urmează mai multe intervenții și o perioadă dificilă de reabilitare.

Atenție: imaginile care urmează pot avea un puternic impact emoțional


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Conturile bancare ale lui Ceban ar putea fi blocate? Grosu: „Avem mecanism, sunt precedente”

Republica Moldova dispune de cadrul legal necesar pentru a îngheța conturile bancare și a bloca tranzacțiile persoanelor sancționate internațional – a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul emisiunii „La 360 de grade” de la Radio Moldova. Liderul PAS a sugerat că acest mecanism ar putea fi aplicat și în cazul primarului Ion Ceban, declarat indezirabil în România și tot spațiul Schengen pentru cinci ani, pe motive de „securitate națională”.

„Noi avem mecanism – în cazul în care cetățenii noștri sau entitățile juridice din Republica Moldova ajung să fie subiect de sancțiuni a altor state, statul Republica Moldova – și noi am făcut lucrul ăsta, sunt precedente – poate analiza profilul persoanei, informația despre această persoană juridică, persoană fizică și lua decizii în acest sens. Și noi avem cazuri când persoane care au fost sancționate din UE, Canada, Marea Britaniei sau SUA, de exemplu, le-au fost înghețate toate conturile bancare în Republica Moldova, le-au fost înghețate proprietățile, fără a le permite să facă tranzacții cu proprietăți, acțiuni. Deci, noi avem instrumentul ăsta, este un instrument suplimentar, pe care noi l-am aprobat și este aplicabil”, a declarat Igor Grosu.

Președintele Parlamentului a precizat că nu cunoaște ce a stat la baza deciziei statului român de a-l interzice pe primarul Ion Ceban pe teritoriul său în următorii cinci ani: „Nu cunosc, nu am acces la datalii sau informații clasificate ale altor state. Eu am acces numai într-o anumită limită la informațiile statului Republica Moldova”.

Amintim că primarul și liderul MAN, Ion Ceban, s-a ales cu interdicție de intrare pe teritoriul României, pentru o perioadă de 5 ani, pe data de 9 iulie. Măsura este valabilă și în întregul spațiu Schengen. Alături de edilul Chișinăului, încă doi cetățeni ai Republicii Moldova au primit interdicții. Ministra de Externe de la București a declarat că decizia a fost luată din motive de „securitate națională”, după ce autoritățile române au stabilit că între primarul Ion Ceban și reprezentanți ai Kremlinului ar exista „legături complicate”. Ceban a respins public, în repetate rânduri, acuzațiile și a califica decizia drept una politică.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: