VIDEO Grosu, despre colaborarea cu noul bașcan al Găgăuziei: „Nu avem ce să discutăm cu reprezentanții grupurilor infracționale”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Grosu, despre colaborarea cu noul bașcan al Găgăuziei: „Nu avem ce să discutăm cu reprezentanții grupurilor infracționale”

Conducerea de vârf a țării a refuzat să participe la ceremonia de învestire a Evgheniei Guțul în funcția de bașcan al Autonomiei Găgăuzia din cauza relațiilor sale cu formațiunea politică condusă de politicianul fugar Ilan Șor, declarată recent neconstituțională. Declarații în acest sens au fost făcute de speakerul Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul emisiunii „Новая неделя с Анатолием Голя”, de la TV8.

„Noi și până la investire am spus că nu vom vorbi cu reprezentanții grupurilor infracționale. Îl considerăm pe noul bașcan un reprezentant al grupării infracționale, o grupare criminală, neconstituțională. (…) Am observat că nici aleșii lor locali nu au fost prezenți, inclusiv fostul bașcan, Irina Vlah. Cineva a fost foarte ocupat…  Eu am spus public de ce nu voi participa la învestire, dar cineva pur și simplu a tăcut”, a declarat speakerul Igor Grosu.

Întrebat dacă președinta Maia Sandu va semna decretul privind numirea Evgheniei Guțul în funcția de bașcan al Găgăuziei, speakerul Igor Grosu a evitat să răspundă. La fel, oficialul a evitat să spună dacă noul bașcan va fi primit în garnitura guvernamentală.

„Nu știu dacă va fi primită. Dacă aș fi prim-ministru aș răspunde, dar așa… (…) Cred că vor depune solicitări oficiale, iar Președinția va decide cum să procedeze în acest caz”, a conchis Grosu.

Evghenia Guțul a fost învestită oficial în funcție pe data de 18 iulie, în cadrul unei ceremonii somptuoase la care au participat, inclusiv, vedete din Turcia. Alături de noul bașcan nu au fost însă, nici ex-guvernatorul UTA Găgăuzia Irina Vlah, nici conducerea de vârf a Republicii Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: