Guvernul, după ce un partid a creat site-ul „Gavrilița pleacă”: Avem încrederea că cetățenii nu se vor lăsa manipulați de penali
Full Article 3 minutes read

Guvernul, după ce un partid a creat site-ul „Gavrilița pleacă”: Avem încrederea că cetățenii nu se vor lăsa manipulați de penali

Partidul PRO MOLDOVA, fondat de către ex-deputatul democrat Andrian Candu, însă abandonat de acesta acum un an, a organizat pe 4 noiembrie o conferință de presă. Actuala conducere a formațiunii a anunțat lansarea site-ului „gavrilitapleaca.com”, o platformă unde utilizatorii pot vota pentru sau împotriva demisiei guvernului. Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a Executivului Anastasia Taburceanu s-a arătat convinsă că cetățenii nu se vor lăsa manipulați de „penali și grupări rău-intenționate”.

Formațiunea a anunțat lansarea platformei online de consultare a cetățenilor cu privire la demisia Guvernului Gavrilița. Ajunși pe site, utilizatorii pot vota pentru sau împotriva demisiei guvernului condus de prim-ministrul Natalia Gavrilița.

Guvernul, după ce un partid a creat site-ul „Gavrilița pleacă”: Avem încrederea că cetățenii nu se vor lăsa manipulați de penali

screenshot/gavrilitapleaca.com

Suntem siguri că vom reuși și de această dată cum am reușit și în alte campanii ale noastre. În acest context țin să vă reamintesc de campania „Dodon pleacă “ unde noi am fost printre puținii, dacă nu chiar singurii care am atras atenția asupra gravelor derapaje ale fostului președinte al țării, asupra situației critice și asupra consecințelor care ar fi intervenit dacă Dumnealui rămânea în funcție. Ne bucurăm că cetățenii au înțeles corect mesajele noastre. Considerăm că am avut o contribuție substanțială la schimbarea acelei situații. Acum ne confruntăm din nou cu circumstanțe anormale și vom veni la fel cu argumente și dovezi. Suntem siguri că vom reuși și de această dată”, se arată în declarația PRO MOLDOVA.

Până la ora publicării acestei știri, datele arată că 93%, adică circa 10300 dintre cele aproape 11000 de voturi au fost împotriva demisiei Executivului.

Reacția Guvernului

Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a Executivului Anastasia Taburceanu a menționat că într-un stat democrat toți oamenii sunt liberi să se exprime liber și să protesteze, sub orice formă în limitele legii.

Dar avem toată încrederea că cetățenii vor da dovadă de descernămînt și în aceste vremuri tulbure vor fi solidari și nu se vor lăsa manipulați de penali și grupări rău-intenționate”, a conchis Taburceanu.

Candu: Nu am nicio legătură cu PRO MOLDOVA

De menționat că fondatorul PRO MOLDOVA, ex-deputatul PDM Andrian Candu a publicat pe 4 noiembrie o declarație, în care a amintit că s-a retras din politică acum un an: „M-am retras din politică anul trecut, nu am nici o legătură directă sau indirectă cu activitatea desfășurată de formațiunea politică preluată și condusă astăzi de Boris Foca”.

Reacția vine după ce, acum câteva zile, pe rețelele de socializare a partidului PRO MOLDOVA au fost publicate fotografii în care apare și Adrian Candu. Contactat de NM, ex-deputatul PDM a precizat că fotografiile respective au fost făcute anul trecut și că nu planifică să revină în politică.

Partidul Politic PRO MOLDOVA și-a început activitatea în februarie 2020, după ce un grup de deputați în frunte cu Andrian Candu, au anunțat că părăsesc Partidul Democrat din Moldova și vor crea un grup parlamentar propriu. În octombrie 2021, Andrian Candu a anunțat că s-a retras din funcția de președinte al PRO MOLDOVA, iar interimarul funcției a fost preluat de către Boris Foca.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: