Igor Grosu, în discuție cu noul președinte al Adunării Populare a UTA Găgăuzia: „Avem nevoie de un dialog deschis”
Full Article 1 minutes read

Igor Grosu, în discuție cu noul președinte al Adunării Populare a UTA Găgăuzia: „Avem nevoie de un dialog deschis”

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a avut, astăzi, o discuție telefonică cu noul președintele al Adunării Populare a UTA Găgăuzia, Dmitri Constantinov. Oficialii au convenit asupra reluării discuțiilor.

Dialogul va fi reluat în cadrul Grupului de lucru pentru asigurarea, în cadrul normelor constituţionale, a funcţionalităţii unităţii teritoriale autonome Găgăuzia şi a prevederilor legislative ale Republicii Moldova în raport cu statutul special al UTA Găgăuzia.

„Noi avem nevoie de un dialog deschis, pragmatic, pentru ca împreună să elaborăm proiecte concrete pentru cetățenii noștri”, a declarat Igor Grosu.

Dmitrii Constantinov a fost ales în funcția de președinte al Adunării Populare a Găgăuziei în data de 4 februarie curent. Anterior, deputații Adunării de la Comrat au eșuat de 14 ori în alegerea speakerului. Dmitrii Contantinov a deținut funcția de speaker al Adunării Populare a Găgăuziei și în perioada 2012-2016.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: