Încă un site va fi blocat la inițiativa SIS. Ar promova știri false despre coronavirus
Full Article 50 second read

Încă un site va fi blocat la inițiativa SIS. Ar promova știri false despre coronavirus

Serviciul de Informații și Securitate solicită blocarea site-lui moldnovosti.wordpress.com. Într-un comunicat de presă publicat pe 7 mai, reprezentanții instituției au motivat decizia prin faptul că administratorii ar promova știri false cu privire la evoluția COVID-19. 

Într-un comunicat de presă al SIS se menționează că procesul de sistare a acestuia urmează a fi realizat de către Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației, în temeiul ordinului directorului SIS, semnat astăzi, 7 mai.

Potrivit dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale din 23 martie, furnizorii de servicii de comunicații electronice accesibile publicului, la decizia ANRCETI, bazată pe lista SIS, au obligaţia de a le bloca imediat site-urile vizate.

Potrivit SIS, în cadrul monitorizării spaţiului informaţional pe dimensiunea promovării știrilor false, s-a stabilit că persoanele care se află în spatele acestor site-uri au devenit mai active, folosind drept subiect evoluția COVID-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: