SIS a decis blocarea a încă două site-uri care distribuie știri false despre coronavirus
Full Article 2 minutes read

SIS a decis blocarea a încă două site-uri care distribuie știri false despre coronavirus

Încă două site-uri vor fi blocate din cauza faptului că ar publica informații false despre coronavirus. Un ordin în acest sens a fost semnat de către directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS), informează reprezentanții instituției joi, 16 aprilie. 

Este vorba despre portalurile: news-romania24h.xyz şi caramida.news.blog.

Ordinul ce conţine indicații cu caracter obligatoriu a fost transmis Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice şi Tehnologia Informaţiei pentru luarea deciziilor ce se impun.

În conformitate cu Dispoziția nr.3 din 23 martie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, furnizorii de servicii de comunicații electronice accesibile publicului, la decizia Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice şi Tehnologia Informației, bazată pe lista de surse făcută publică de către Serviciul de Informaţii şi Securitate, au obligaţia de a bloca imediat sursele online care promovează știri false cu privire la evoluția COVID19.

Amintim că, pe 20 martie, SIS a anunțat că va fi sistat accesul la peste 50 de site-uri care promovează informații neveridice.

Pe 18 martie, președintele Igor Dodon a amenințat persoanele care răspândesc informații false pe rețelele de socializare, dar și presa care le preia. Șeful statului a anunțat că ia în considere propunerea pedepselor penale pentru promovare de fake news.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: