Israelul interzice toate zborurile din cauza atacurilor aeriene. Îndemnul Ambasadei Republicii Moldova
Full Article 2 minutes read

Israelul interzice toate zborurile din cauza atacurilor aeriene. Îndemnul Ambasadei Republicii Moldova

În următoarele două zile, toate zborurile către și din Israel au fost interzise. Decizia a fost luată de către autoritățile de la Tel Aviv, din cauza atacurilor masive cu rachete asupra teritoriului israelian, inclusiv asupra aeroporturilor. Anunțula a fost făcut de ambasada Republicii Moldova în această țară. Decizia este valabilă până la 17 mai 2021, inclusiv.

Reprezentanții misiunii diplomatice au îndemnat cetățenii Republicii Moldova care se află în Israel să respecte cu strictețe indicațiile autorităților: „Vă rugăm să vă aflați în locurile cu siguranță sporită, pe cât este posibil, Ambasada recomandă abținerea de la aflarea în locuri publice, părăsirea domiciliului doar în cazuri stringente, utilizarea adăposturilor antirachetă în cazul reluării bombardamentelor”.

Ambasada Moldovei în Israel nu exclude și alte lansări de rachete: „Pregătiți geanta cu actele și lucrurile strict necesare și țineți-o la îndemână. Identificați din timp cele mai apropiate adăposturi antirachetă. Puteți descărca aplicația ”Red Alert Israel” de notificare preventivă privind lansarea rachetelor”.

Mai multe detalii despre numerele de telefon la care puteți solicita ajutor găsiți pe pagina de Facebook a misiunii diplomatice.

Amintim că în ultimele zile s-au intensificat tensiunile dintre Israel și gruparea HAMAS. Pe 10 mai, de pe teritoriul Fâșiei Gaza au fost lansate mai multe atacuri aeriene asupra teritoriului Israelului. Drept reacție, Tel Aviv a răspuns cu rachete.

Pe 12 mai, secretarul general al ONU Antonio Manuel de Oliveira Guterres a anunțat că în cadrul conflictului au decedat peste 50 de palestinieni și 4 israelieni. Pe 14 mai, Ministerul palestinian al Sănătății a anunțat 126 de decese.

Conform datelor publicate de UNICEF, în perioada 10-14 mai, au decedat cel puțin 34 de copii în Fâșia Gaza și doi copii din Israel.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: