Joe Biden va primi vaccinul actualizat antiCOVID-19. Le cere americanilor să îi urmeze exemplul
Full Article 2 minutes read

Joe Biden va primi vaccinul actualizat antiCOVID-19. Le cere americanilor să îi urmeze exemplul

Joe Biden va primi marţi vaccinul anti-COVID-19 adaptat pentru a combate varianta Omicron. Preşedintele SUA i-a îndemnat pe americani să se vaccineze cu doza booster actualizată, a declarat asistentul purtătorului de cuvânt al Casei Albe, Kevin Munoz. 

Până săptămâna trecută, doar 20 de milioane de persoane din Statele Unite au primit un vaccin anti-COVID-19 actualizat.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat că nu este suficient. „Avem nevoie ca toată lumea să se prezinte şi să obţină vaccinul actualizat cât mai curând posibil”, a declarat ea, relatează Agerpres.ro.

Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA au anunţat săptămâna trecută că 4,5 milioane de americani au primit vaccinul actualizat în ultima săptămână, cea mai mare creştere săptămânală după lansarea programului de vaccinare pentru toamnă şi cu aproximativ 40% mai mult faţă de săptămâna precedentă.

Statele Unite au început să ofere în luna septembrie vaccinul anti-COVID-19 actualizat, conceput pentru a combate subvariantele BA.4 şi BA.5. ale Omicron şi versiunea iniţială a coronavirsului.

Preşedintele Joe Biden a fost testat pozitiv pentru COVID-19 în iulie, cu simptome uşoare, şi a fost pentru a doua oară testat pozitiv într-un caz de recidivă observat la un mic procent dintre pacienţii care au fost trataţi cu medicamentul antiviral Paxlovid. În august, el a fost testat negativ de două ori la coronavirus şi şi-a reluat angajamentele publice după două săptămâni de izolare la Casa Albă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: