Judecătorii reținuți pentru corupție ajung în fața colegilor lor, pe banca acuzaților. Ce măsuri cer procurorii
Full Article 2 minutes read

Judecătorii reținuți pentru corupție ajung în fața colegilor lor, pe banca acuzaților. Ce măsuri cer procurorii

Judecătorii din cadrul Judecătoriei Bălți, vor examina joi, 16 noiembrie, demersurile înainte de Procuratura Anticorupție (PA) cu privire la aplicarea măsurilor preventive în privința a doi judecători reținuți pe 14 noiembrie, curent, pentru pretinse fapte de corupție. Ședința este preconizată pentru ora 14:00.

PA anunță că acuzatorii au solicitat aplicarea arestului preventiv, în privința unui judecător. Acesta este învinuit pentru comiterea a trei capete de acuzare de trafic de influență și un capăt de acuzare de corupere pasivă.

În privința celui de-al doilea magistrat, a fost solicitat arest la domiciliu pe un termen de 30 zile. Judecătorul este învinuit pe un capăt de acuzare de trafic de influență.

Amintim că CNA și PA au descins cu percheziții, pe 14 noiembrie, în birourile, automobilele și domiciliile a patru judecători, eliberați temporar din funcție, în aceeași zi, prin decizia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). În aceeași zi, doi judecători au fost reținuți pentru 72 de ore, în urma perchezițiilor desfășurate. CNA a precizat că unul dintre magistrații reținuți activează în cadrul Curții de Apel Chișinău, iar cel de-al doilea – în cadrul Judecătoriei Chișinău.

NewsMaker a adunat cele mai importante informații cu privire la magistrații percheziționați sau reținuți pe 14 noiembrie. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: